Tragická smrt dětské hvězdy: Judith Barsi si kvůli tyranskému otci vytrhala řasy, skončila v plamenech

Tragický příběh Judith Barsi: Dětskou hvězdu týral a zavraždil její otec alkoholik
Zdroj: Wikimedia Commons/Anna Rozwadowska, CC BY-SA 3.0

Dětská herecká hvězda Judith Barsi okouzlila Hollywood svým nevinným zjevem. Protože moc nerostla, hrála malé roztomilé holčičky. Jenže pak jí kariéru i život uťal otec József, kterému alkohol zatemnil mozek. Zneužíval a týral Judith i její maminku, následně je zastřelil a zapálil. Nakonec sám spáchal sebevraždu.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 10. 10. 2022 17:00

Judith Barsi se po pracovní stránce opravdu dařilo. V pouhých deseti letech získala řadu filmových a televizních rolí. Objevila se třeba v seriálech Cagneyová a Laceyová a Na zdraví. V soukromí však musela čelit týrání ze strany otce Józsefa. Zneužíval ji i její matku Marii. Svým přátelům pak vykládal, že by je nejraději sprovodil ze světa. Svá slova bohužel dodržel.

Z dítěte imigrantů se stala filmová hvězda

Když 6. června 1978 přišla na svět ve slunném Los Angeles, bylo jasné, že bude mít zcela jiný život než její rodiče. Měl být o poznání klidnější. Její rodiče totiž v roce 1956 museli utéct z Maďarska před sovětskou okupací.

Malou Judith vedla k herectví její máma Maria, která byla Hollywoodem doslova okouzlena. Kladla své dceři na srdce, že se musí naučit správně držet tělo, nehrbit se a dávat si také pozor na výslovnost. Poprvé si drobné blondýnky všimli producenti na kluzišti a nabídli jí účast v reklamě.

Od té doby si na příval nabídek nemohla stěžovat. Režisérům vyhovovala hlavně její malá postava, mohli ji obsazovat do rolí mnohem mladších holčiček. Judith byla ve skutečnosti tak drobounká, že dostávala hormonální injekce, aby trochu povyrostla. V deseti letech však stále hrála i sedmileté. Díky jejímu úspěchu se začala mít dobře i rodina. Ročně vydělala až 100 000 dolarů.

Vražda dětské hvězdy Judith Barsi

József byl pijan, pro ránu nešel nikdy daleko. Svou frustraci si vybíjel na dceři i manželce. Jeho kamarád Peter Kivlen později dosvědčil, že mu József řekl asi stokrát, že svou ženu zabije. Jednou, když mu zase mozek zatemnil alkohol, se rozhodl, že Judith zničí draka. Samozřejmě jí to vehnalo slzy do očí. József jen mávl rukou a nazval ji rozmazleným spratkem.

Jindy se zase Judith chystala odletět na Bahamy, kde natáčela čtvrtý díl Čelistí s podtitulem Pomsta. Pokud se nevrátíš, najdu si tě a podříznu ti krk,” začal jí vyhrožovat. Každodenní strach a napětí začaly ovlivňovat i její kariéru. Kvůli stresu si vytrhla všechny řasy a svým přátelům se svěřila, že se bojí o matčin život. I její agent poznal, že se něco děje. Často dostávala hysterický záchvat, při němž nebyla schopna ani mluvit. Přestože Judith začala docházet k dětskému psychiatrovi, jenž vše nahlásil na sociálku, její matka odmítala opustit dům. Měla strach z manžela a zároveň nechtěla opustit život, který si tam vybudovala.

Později ale své rozhodnutí přehodnotila, pronajala si byt a začala uvažovat o rozvodu. Na ten nikdy nedošlo, neboť 27. července 1988 se z bytu ozval výbuch. Jeden ze sousedů šel okamžitě volat na 911. „Byl jsem si v tu chvíli jistý, že je zabil a vše zapálil,” prohlásil později. Ano, přesně toto József udělal. Marii a Judith zastřelil ještě několik dní předtím, pak je polil benzínem a zapálil. Sám spáchal sebevraždu v garáži.

Odkaz Judith Barsi

Zapomenutá dětská herecká hvězda možná stále přebývá ve svém domě. V roce 2020 nemovitost koupila jedna rodina, jejíž členové později uvedli, že v celém domě cítí nevysvětlitelný chlad. Navíc se měla garážová vrata otevírat sama od sebe. Mohla za to Judith, nebo tam straší duch krutého Józsefa?

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Judith Barsi

Allthatsintetresting.com: Inside The Tragic Murder Of 10-Year-Old Judith Barsi, The Voice Of Ducky In ‘The Land Before Time’

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články