Prokletí vnuka Elvise Presleyho: Benjamin Keough žil v luxusu a depresích, neunesl tíhu slavného jména

Prokletí vnuka Elvise Presleyho: Benjamin Keough žil v luxusu a depresích, neunesl tíhu slavného jména
Zdroj: Profimedia

O Benjaminu Keoughovi lidé říkali, že vypadá, jako by Elvisovi z oka vypadl. A měli pravdu. Po svém dědovi, slavném Elvisu Presleym, zdědil ikonickou tvář, jenž ho měla předurčit pro dráhu rockové hvězdy. Bohužel se tak ale nestalo. Přílišná očekávání a deprese jej dovedly až k sebevraždě.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 02. 09. 2021 14:00

Měl vše, po čem toužil. Bohatství i život v luxusu. Toužil také kráčet ve šlépějích svého slavného dědy. Nikdy se mu to však nepodařilo. Z Elvisova stínu nebylo možné vystoupit. Kvůli neúspěchu tak Benjamin zvolil to nejhorší možné řešení ze všech...

Náročný život Benjamina Keougha

Benjamin Storm Presley Keough se, na rozdíl od svého dědečka, narodil do bohaté rodiny. Jeho matka, a zároveň jediná Elvisova dcera Lisa Marie, zdědila po otci majetek v hodnotě 100 milionů dolarů. V pravém slova smyslu tak byla na celý život zajištěná ona i další generace. S Benjaminovým otcem, hudebníkem Dannym Keoughem se Lisa seznámila v roce 1984 v centru celebrit scientologické církve v Los Angeles.

Svůj vztah zprvu drželi pod pokličkou. O čtyři roky později již ale jejich svatba plnila titulní stránky novin. Jako první se jim narodila Danielle Riley, kterou v současnosti svět zná pod jménem Riley Keough. Opětovný zájem médií ale vyvolalo až Benjaminovo narození, a hlavně jeho neuvěřitelná podoba s Elvisem. A možná i díky tomu měla Lisa Marie se svým synem daleko lepší vztah než s Danielle.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Benjamin Storm Keough (@benjamin__storm)

Nic však netrvá věčně. V roce 1994 se Lisa rozhodla žít s Michaelem Jacksonem. Vydrželi spolu ale jen dva roky. Jako další na řadu přišel Nicolas Cage. Po sto dnech byl i tomuto manželství konec. Jakousi rodinnou stabilitu našli Danielle a Benjamin až v roce 2006, kdy se jejich matka provdala za kytaristu Michaela Lockwooda. Mezitím se Benjamin rozhodl splnit očekávání okolí a oznámil, že chce kráčet v dědových šlépějích. Nahrávací společnost Universal mu ihned nabídla smlouvu na rekordních pět milionů dolarů a možnost natočit až pět alb. K jejich vydání ale nikdy nedošlo.

Prokletí Elvisova vnuka

Kdekoliv se Benjamin objevil, začal ihned přitahovat pozornost. Neuvěřitelná podoba s Elvisem se ale pomalu stávala prokletím. Vzrůstající nevrlost a deprese byly nejdříve připisovány pubertě, a proto tyto varovné signály nikdo nebral vážně. Po čtvrtém Lisině rozvodu a finančních potížích začal Benjamin hledat útěchu v alkoholu a drogách. Ze svých problémů vinil i scientologickou církev, jejíž výchova ho měla v mnoha ohledech “zmást”.

A pak došlo k tragédii, 12. července 2020 se Benjamin zastřelil na večírku uspořádaném pro jeho přítelkyni Dianu Pinto a švagra Bena Smith-Petersona. Sousedé později vypověděli, že před výstřelem z brokovnice slyšeli někoho křičet: „Nedělej to, prosím...”

Pohřeb v Gracelandu

Danielle zveřejnila na sociální síti bratrovu fotku se slovy: „Příliš citlivý na tento drsný svět." Jeden z jeho kamarádů se zase nechal slyšet, že jde o tragickou událost, která však není překvapující. Psychické problémy, kterými Benjamin dlouhodobě trpěl, prý jednoznačně směřovaly k sebevraždě. Benjamin Keough se zabil ve 27 letech. Pohřben je vedle svého dědečka na zahradě v Gracelandu.

Zdroje informací:

Allthatsintertesting.com: The Tragic Story Of Benjamin Keough, Elvis Presley’s Grandson

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články