Co nás čeká v červnu 2023, měsíci zemního koně? Je čas na inventuru domu i duše a také dokonalé rande s partnerem

Čínský horoskop 2023: Co nás čeká v červnu, měsíci ohnivého draka?
Zdroj: Unsplash

Je tu červen, podle čínského horoskopu měsíc zemního koně. Co nás ke konci první poloviny roku čeká? V souladu s feng shui bychom si v následujících dnech měli uklidit nejen v domě, ale také na duši, a vše spojit se zpomalením životního tempa, které bylo v uplynulých měsících někdy až přemrštěné.

Liběna Kubalíková
Liběna Kubalíková 02. 06. 2023 09:30

Červen - poločas na životní inventuru! Nekoukejte se jen na zem, ale hleďte i vzhůru a zasněte se. Plníte si svá letošní předsevzetí a sny, nebo cváláte opačným směrem? Nelpěte na sentimentálních věcech, rozlučte se s nimi. Uvolněte si mentální prostor v hlavě a ulevte svému srdci. Pusťte si do domu slunce a posviťte si na nejvyšší místa ve svém domově. 

Duše a zdraví

Pokud spíše přemýšlíte o tom, co jste měli udělat jinak, hloubáte, kde jste udělali chybu, váháte, zda jste dobrý rodič, tak se vaše osobní energie zhušťuje, těžkne a omezuje vás ve volném pohybu i svobodném rozhodování. Setřeste veškeré myšlenky a pochybnosti pohybem. Nejlépe takovým, kde aktivně zapojíte nohy a budete jimi dupat do země - zaběhejte si, zatancujte, zastepujte, zaskákejte. Vyběhněte si po louce jako zdivočelý mustang po stepi. Dejte si volnost, prospějete tak svému srdci a slezině.

Rozhodněte se, že už se nechcete trápit kvůli minulosti, bývalým partnerům, nevyřčeným věcem, nepovedenému dětství. Ulevte si případně u terapeuta nebo vyzkoušejte hipoterapii. Už si tuto zátěž ve svém batohu v druhé půlce roku nenoste. Léto je před vámi, tak ať jste otevřeni novým příležitostem a dobrodružství.

Práce a finance

Půlroční rekapitulace vám pomůže zjistit, zda jste na správné cestě, nebo jste někde odbočili a vzdalujete se své vizi. Odpovědi nehledejte pouze na základě finanční rozvahy, ale na misky vah si dejte i své hodnoty, sebe, rodinu a čas. Zvažte, zda nežijete jen v "až jednou…". Dva měsíce prázdnin dokážou zamávat s vaším bankovním kontem velmi rychle. Ještě je čas zvážit, zda se budete dřít jako mezek, abyste na dovolenou vynaložili kupu peněz, nebo zvolíte jinou variantu. Možná vás okouzlí úplně jiné příležitosti a najdete zalíbení v prostších alternativách.

Nejde o to, aby se vaše dovolená vyjímala na Instagramu a Facebooku, ale aby splnila to, co vy chcete. Uvolnila vás, vyčistila vám hlavu, dodala energii a ukázala princip “pomalosti neboli slow living”, který by stálo za to natáhnout na celý život, ne jen na deset dní dovolené.

Víte, že hojnost k vám nemusí proudit jen přes vaše zaměstnání na plný úvazek? Určitě ve vás dřímají i další talenty, díky kterým si můžete vydělat nějakou korunu navíc. Nebo vás baví nějaká činnost, která někoho jiného přivádí k šílenství, a tak můžete vyměnit své služby za jeho. Nabídnout se jako amatérský zahradník, animátor na dětské oslavě, grilovat na párty, zrenovovat starou komodu nebo nalíčit nevěstu na svatbu. Nejde o to být ve všem profík, někdy nadšený amatér dokáže větší divy. Objevte svůj talent a svou vášeň!

Partnerské vztahy a domov

Posviťte si na všechny horní poličky, krabice, skladovací boxy uložené na skříních. Pokud máte půdu, je na čase ji provětrat a vytřídit z ní veškeré harampádí. Zpravidla jste tam stejně odložili to, co nepoužíváte. Ať ze sentimentálních důvodů nebo z pocitu, že se to jednou může hodit. Tak jako ze svého “duševního batohu” vyndáte neužitečné myšlenky, ulevte i svému domovu. I ten potřebuje dýchat. 

Dejte vale křivdám, nedořešeným partnerským konfliktům. Buď je vytáhněte na světlo teď, pojmenujte je, vyřešte, nebo je definitivně pohřběte a již se k nim nevracejte. Užívejte si letní dny se svým partnerem jako za mlada. Vyrazte si znovu na rande, do letního kina, na sklenku prosecca a starosti nechte koňovi, ten má větší hlavu.

Probuďte v sobě zápal a jděte za svou vášní!

Pohled na červen 2023 připravila skrze intuitivní vnímání a feng shui životní a bytová poradkyně Liběna Kubalíková, která je autorkou blogu Být v pohodě.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články