Hrůzný nález pod domem Hermanna Göringa: Poláci našli ve Vlčím doupěti zohavené kostry

Hrůzný nález pod domem Hermanna Göringa: Poláci našli ve Vlčím doupěti zohavené kostry
Zdroj: Profimedia

Zhruba před týdnem došlo v Polsku v rozlehlém komplexu Hitlerova Vlčího doupěte, ke skutečně děsivému objevu. Pod částí, jenž patřila Hermannu Göringovi, byly pohřbeny kostry tří dospělých lidí, teenagera a dítěte. A to nebylo vše...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 14. 05. 2024 16:00

Není žádným tajemstvím, že Hermann Göring, nejvýše postavený nacista souzený v Norimberku, spáchal jedny z nejodpornějších zločinů v historii lidstva. S posledním nálezem se ale zdá, že ještě všechna jeho zvěrstva nebyla dosud odhalena. Nalezeným kostrám chyběly ruce i nohy.

Vlčí doupě

Göringův dům na severovýchodě Polska byl během druhé světové války součástí Hitlerova ústředí na východní frontě, které se nazývalo "Vlčí doupě". Věřilo se, že tento komplex byl v poválečných letech důkladně prohledán, takže se tam těžko objeví ještě něco nového. A přece.

Při hledání potencionálních stavebních materiálů našel tým archeologů kosterní pozůstatky. Nebylo u nich nalezeno žádné oblečení ani šperky, tudíž se předpokládá, že byli pohřbeni nazí. A skutečnost, že jim chybí končetiny, může naznačovat, že se jim přihodilo něco zlého. Polští prokurátoři tak na základě tohoto zjištění započali vyšetřování jejich smrti.

Děsivý objev

Výzkumník Oktavian Bartoszewski byl tímto objeven zcela konsternován. Když pak hovořil s policií, kriminalisté mu řekli, že nenašli na místě žádné stopy, které by dokazovaly, že by zde kostry byly uloženy až později po válce. Měl tak smrt těchto lidí na svědomí sám Göring? Anebo je zavraždil někdo během toho, kdy se Němci začali z doupěte stahovat?

První kostra měla nepřirozeně zakřivenou páteř a deformovanou lebku, což znamená, že zesnulý trpěl vážnými zdravotními problémy. Měl rovněž opotřebované zuby, takže musel být v pokročilejším věku.

Příběh Hitlerova velitelství

Vlčí doupě bylo postaveno v lesích nedaleko Ketrzyna, a to v roce 1941. Pojmulo až 2000 Vůdcových poskoků. K dispozici měli 50 bunkrů, 70 kasáren, 2 letiště a železniční stanici, kde byly v posledních letech nalezeny další historické artefakty. Mělo to ale i svou nevýhodu. Hitler tam strávil 850 dnů, během nichž se stále více vzdaloval aktuálnímu vývoji války.

A tak se rok před koncem války pokusil plukovník Claus von Stauffenberg bláznivého diktátora odstranit. Neúspěšně. Po kapitulaci Německa začalo Vlčí doupě chátrat. Zarostlo mechem. Jen občas se tam pořádaly paintballové zápasy. Nikdy se tam ale nenašlo nic tak děsivého jako nyní. Podaří se našim sousedům tuto záhadu vyřešit?

Zdroje informací:
Theguardian.com: Five skeletons found under Wolf's Lair home of Hermann Göring In Poland
Allthatsinteresting.com: Skeletons With Missing Hands And Feet Discovered Underneath The Home Of Nazi Leader Hermann Göring In Poland

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články