Ikonické účesy ze seriálu Beverly Hills 90210: Vlasový chameleon Donna, ofinky Kelly i Brendy a blond mullet Steva

Beverly Hills 90210
Zdroj: Aaron Spelling Prods/Courtesy Everett Collection/Profimedia/koláž Lifee
Donna, Brenda a Kelly v podání Tori Spelling, Shannen Doherty a Jennie Garth. Mimochodem, ty ofinky jsou stále aktuální!Pro Brendu byla typická výrazná ofinka a tmavý odstín hnědél Jestli si někdo drží víceméně stálý účes, je to Shannen Doherty. Od své typické barvy a stylu neupustila ani dlouho po skončení natáčení. To Kelly alias Jennie Garth si prošla větší proměnou. V seriálu začínala s dlouhými vlasy...Kelly a její účes v začátcích seriálu - jemná ofinka a dlouhé rovné vlasy. + 8 fotek+ 9 fotek

Devadesátky jsou pro našince neodmyslitelně spjaté nejen s Jágrovými úspěchy v hokejové NHL, prvními legálními výjezdy do ciziny, ale také americkým seriálem pro teenagery Beverly Hills 90210. Ten dnes slaví neuvěřitelných 33 let od premiéry a my se rozhodli zaměřit na ikonické účesy z tohoto televizního hitu, bez kterého se svého času neobešla žádná česká domácnost.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 04. 10. 2023 10:45

Snad každý z nás si kladl otázku, kdy konečně přijde Donna o panenství, zda si Dylan vybere Brendu, nebo Kelly a jestli má Steve na hlavě opravdu trvalou. Stejnou pozornost ale přitahovaly a dodnes přitahují účesy, které tehdejší hrdinové seriálu nosili. Ač spousta z nich dnes působí úsměvně, jsou i takové, které se s drobnou obměnou právě vracejí do módy.

Ofinky Kelly a Brendy, chameleon Donna

Letos na podzim se to týká především ofin, tudíž s takový účesem à la Brenda (Shannen Doherty), tedy hustou ofinou a delšími, buď zvlněnými nebo do hladka vyžehlenými vlasy, rozhodně nešlápnete vedle. A úplně mimo byste nebyli ani s jemnou ofinkou v podání Brendiny kamarádky Kelly, kterou ztvárnila Jennie Garth (51).

Kelly vůbec prošla během seriálu poměrně rozsáhlou transformací. Začínala jako klučičí idol právě s dlouhými vlasy a ofinkou, které postupně vyměnila za slušivé mikádo po ramena a následně i relativně krátký bob. Vše skvěle ladilo k jejím ikonickým sáčkům s ramenními vycpávkami a útlým minisukním.

Skutečným vlasovým chameleonem ale byla Donna v podání Tori Spelling (50). Ta si během seriálu vyzkoušela snad všechny účesy. Od variace na Rachel Green z Přátel, přes hladký, dozadu vyfoukaný účes z polodlouhých vlasů až po blond bob těsně pod uši.

Gelový souboj v podání Brandona a Davida

A pozadu nezůstávali ani chlapci. Kdo by z paměti vypudil obrázek Stevea alias Iana Zieringa (59) v kudrnatém blond mulletu? Mimochodem, účes typu vpředu byznys, vzadu zábava je znovu populární i dnes, byť v poněkud upgradované verzi.

Závod v tom, kdo vyplýtvá více gelu, pak pravidelně sváděli Brandon a David. Brendon, jehož ztvárnil Jason Priestley (54), sice začínal podobně jako Steve s mulletem, postupně se ale propracoval k vysoko vyčesanému nagelovanému stylingu, kterému nemohla odolat žádná dívka. Podobně si vedl i David v podání Briana Austina Greena (50), ten navíc svůj účes ozvláštnil ikonickými kotletami, takže to chvílemi vypadalo, jako by si na natáčení odskočil z kapely Take That. A Dylan alias již zesnulý Luke Perry, to byl prostě idol. Vždy elegantně učesaný, nagelovaný, s licousy a lišáckým úsměvem.

Jakými proměnami si hrdinové seriálu Beverly Hills 90210 prošli během deseti sezon, se můžete podívat v naší fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články