3 valentýnské dezerty, které vašeho partnera přivedou na nestydaté myšlenky

Nakrmte svého partnera dobrotami, které ho přivedou na jiné myšlenky...
Zdroj: Sugarforthebrain.com/Serveitupsassy.com/Texanerin.com
Toužíte-li svého milovaného překvapit na Valentýna něčím speciálním, něco bychom tu měli...Tyto dezerty jsou nejen lahodné, ale svým tvarem i polotekutou konzistencí budí hříšné myšlenky...Jakmile váš milovaný zakrojí do suflé, vytečou horké maliny.Do pečené obálky mu zase můžete schovat oblíbenou náplň.+ 1 fotka+ 2 fotky

Svatý Valentýn je považován za posla lásky. Dává požehnání všem zamilovaným. Proto si hrdličky z celého světa touží udělat 14. února speciální. S těmito 3 dezerty ho v takový jednoduše proměníte. Obsahují skrytá vyznání lásky. A svými tvary i polotekutou konzistencí přivedou vašeho partnera na hříšné myšlenky...

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 13. 02. 2017 06:02

1. Obálka s překvapením

Serveitupsassy.com

Počet porcí: 4

Ingredience:

250 g křehkého těsta na koláč + 400 g třešňové náplně v plechovce + ½ hrnku krupicového cukru + ¼ hrnku smetany ke šlehání + 1 obálka s rozměry 10 cm x 12 cm + 1 malé vykrajovátko ve tvaru srdce

Postup:

Na pomoučněné ploše rozvineme těsto. Rozlepíme obálku (úplně celou, takže do ni už nebude možné nic vložit) a překreslíme ji na pečící papír. Můžeme zvolit menší rozměry, záleží jen na nás. Podle této šablony vykrojíme z těsta 4 obálky a pomocí vykrajovátka 4 srdíčka.

Navršíme do středu těsta náplň a zabalíme ji (víko necháme otevřené). Dozdobíme srdíčkem, díky kterému bude obálka držet pohromadě. Přeneseme obálku na pečící papír, potřeme šlehačkou a posypeme cukrem. Totéž opakujeme se zbývajícím těstem a náplní. Pečeme při 190 °C cca 17 minut (nebo dozlatova).

Vyndáme pochoutku z trouby a počkáme, až úplně zchladne. Přeneseme ji na talíř a servírujeme svému milovanému.

***

2. Malinové suflé

Texanerin.com

Počet porcí: 2

Ingredience:

¼ hrnku cukru + 1 velké vejce + 1 velký vaječný žloutek + 2 lžičky vanilkového extraktu + 1/8 lžičky soli + 2/3 hrnku čokoládových peciček + 3 lžíce nesoleného másla (nebo kokosového oleje) + 3 lžíce hladké mouky + 3 lžíce čerstvých, jemně rozmačkaných malin

Postup:

Předehřejeme si troubu na 175 °C. Jemně vymažeme dvě zapékací misky s objemem 180 ml. V malé míse smícháme cukr, vejce, žloutek, vanilkový extrakt a sůl. Dáme stranou.

V mikrovlnné troubě necháme rozpustit čokoládové pecičky spolu s máslem. Čokoládovou směs vmícháme do těsta. Postupně zapracujeme také mouku, ale dáváme pozor, abychom těsto nemíchali víc, než je třeba, jinak bude suflé tvrdé.

Oddělíme ¼ těsta a tu rozdělíme do připravených misek. Přidáme malinovou směs do středů forem a naplníme je zbylým těstem. Pečeme 15 minut. Na povrchu by měl dezert ztuhnout, uprostřed zůstat mokrý. Abychom dosáhli tohoto efektu, sledujeme po celou dobu proces pečení – jakmile bábovička na povrchu ztuhne, okamžitě vyndáme plech z trouby (aby setrvačností neztuhla i střední část).

Suflé necháme 15 minut vychladnout v miskách. Poté si vezmeme na pomoc nůž a každý dezert oddělíme po obvodu od formy. Bábovičku vyklopíme na servírovací talíř. Podáváme okamžitě.

***

3. Valentýnské koláčky štěstí

Sugarforthebrain.com

Počet porcí: 14

Ingredience:

2 velké vaječné bílky + ½ lžičky vanilkového extraktu + ½ lžičky mandlového extraktu + 3 lžíce rostlinného oleje + ½ hrnku mouky + 1 ½ lžičky kukuřičného škrobu + hrst soli + ½ hrnku cukru + 3 lžičky vody + červené nebo růžové potravinářské barvivo + valentýnská přání

Postup:

Předehřejeme si troubu na 150 °C. Vymažeme dva plechy tukem. Ve středně velké míse jemně vyšleháme bílky, vanilkový extrakt, mandlový extrakt a rostlinný olej. Do směsi prosejeme mouku, kukuřičný škrob, sůl a cukr. Přidáme vodu. Šleháme dohladka. Těsto by nemělo být příliš tekuté, ale zároveň by mělo být snadné ho nabrat na vařečku.

Rozdělíme těsto na polovinu. Do jedné přidáme několik kapek červeného potravinářského barviva. Nabereme lžíci těsta a vytvoříme na plechu kulatou placku. Opakujeme se zbývajícím těstem (i neobarveným), přičemž necháme mezi placičkami mezeru. Uchopíme plech do obou rukou a jemně s ním zatřeseme dopředu, dozadu a do stran. Každá placka by měla mít průměr 10 cm. Pokud chceme, vytvoříme na každé placičce puntíky či vzor dle libosti.

Pečeme, dokud každá placička nezíská u okrajů zlatavou barvu (zhruba 15 minut). Mělo by být snadné je oddělit od plechu kuchyňskou špachtlí. Pomocí ní každou placičku obrátíme na pracovní plochu, umístíme doprostřed proužek s valentýnským přáním, přehneme v půli a okraje stlačíme dovnitř, abychom získali tvar koláčku štěstí. V této fázi pracujeme rychle. Koláčky necháme zchladnout ve formičkách na muffiny, aby držely tvar.

Zdroj: Sugar for the Brain / Liz Bushong / Texanerin Baking

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články