8 osvěžujících letních drinků, které zvládnete namíchat v pohodlí domova

4. července 2018
Pixabay.com
Pixabay.com

Co patří ke slunnému počasí více než letní drinky? Osvěžující nápoje, která nejen výtečně chutnají, ale lahodí také vašemu oku. Vybrali jsme pro vás 8 těch, k jejichž namíchání nepotřebujete barmanský kurz a navíc si vystačíte jen s pár ingrediencemi.

Zkoušeli jste už osvěžující drinky z nealkoholických vín? Jsou ideální volbou pro vyznavače zdravého životního stylu, nastávající či kojící maminky i řidiče. Máme pro vás 2 drinky ze suchého nealkoholického vína Pearl blanc z francouzské oblasti Bergerac.

 

Tropicano

archiv

Budete potřebovat: 

  • 3 cl pomerančového džusu
  • 2 cl ananasového sirupu
  • suché nealkoholické víno Pearl  blanc

 

Postup: Smíchejte pomerančový džus s ananasovým sirupem. Pak zalijte suchým nealkoholickým vínem a můžete si pochutnat.

 

Springtime-Cup

archiv

Budete potřebovat: 

  • 4 jahody
  • kostky ledu
  • 2 cl jahodového sirupu
  • suché nealkoholické víno Pearl  blanc

 

Postup: Jahody rozpůlte a s několika kostkami ledu vložte do větší sklenice. Pokapte jahodovým sirupem, zalijte vychlazeným vínem a promíchejte.

 

 

Další drinky už v sobě alkohol mají, ale jistě se dá s trochou fantazie připravit i nealkoholická varianta.

 

Caipirinha s rumem

archiv

Budete potřebovat: 

  • 1 sklenici perlivé SodaStream Caipirinhy
  • 2 čajové lžičky (10 ml) cachaca nebo jiného kvalitního rumu (ale může být i varianta bez alkoholu)
  • okurku na ozdobení a 2 limetky

 

Postup: Do sklenky nakrájejte omytou limetku, vhoďte ledové kostky, nalijte perlivou vodu s příchutí Caipirinhy a nakonec nápoj ozdobte plátkem okurky.

 

Aperol Spritz

archiv

Budete potřebovat: 

  • 3 díly Prosecca
  • 2 díly Aperolu
  • 1 díl sody (1 díl odpovídá 2 cl)

 

Postup: Nejprve do sklenice na víno nalijte Prosecco, přidejte sodu a krouživým pohybem přilívejte Aperol. Na závěr nezapomeňte na plátek pomeranče!

Campari Orange Passion

archiv

Budete potřebovat: 

  • pár kousků pomeranče
  • lžičku cukru
  • ledovou tříšť
  • 4 cl Campari
  • pomerančový džus
  • koktejlovou třešeň
  •  

Postup: V long sklenici lehce rozmačkejte pár kousků pomeranče a cukr. A naplňte až po okraj ledovou tříští. Přidejte 4 cl Campari a dolijte pomerančovým džusem. Ozdobte koktejlovou třešní.

 

Kir Royal 

archiv

Budete potřebovat: 

  • španělský sekt typu Cava Freixenet
  • 1 cl Crème de Cassis
  • hroznové víno

 

Postup: Do sklenice na sekt vlijte Crème de Cassis a pak opatrně po stěně skleničky dolijte sektem. Obě ingredience musejí zůstat oddělené, abyste dosáhli krásného, kontrastního efektu. Ozdobte kuličkou hroznového vína.

 

Růžové porto

archiv

Budete potřebovat: 

  • 6 cl portského
  • 12 cl toniku
  • mátu
  • led
  •  
  • Postup: Do velké vinné sklenice dejte kostky ledu, vlijte portské a tonik. Ozdobte lístky čerstvé máty.

 

Martini Royale Rosato

archiv

Budete potřebovat: 

  • 5 cl Martini Prosecco sekt
  • 5 cl Martini Rosato
  • led
  • měsíček pomeranče (nebo lesní plody)

Postup: Do větší vinné sklenice vložte led, nalijte 5 cl Prosecco sektu a 5 cl Martini Rosato či Bianco vermutu a promíchejte. Ozdobte pomerančem nebo lesními plody.

Zavří­t reklamu