Chcete ochutnat opravdu dokonalý jogurt? Pak si ho budete muset připravit sami doma. Stačí vám jen 2 ingredience

Dokonalý domácí jogurt dolaďte sezónním ovocem.
Zdroj: Pixabay
Dokonalý domácí jogurt dolaďte sezónním ovocem.To nejlepší pro horké letní dny.K přípravě stačí jen mléko a zakysaná smetana.Jogurt ozvláštněte tím ovocem, které máte nejraději.+ 1 fotka+ 2 fotky

Pokud chcete zkusit, jak má chutnat opravdový zdravý jogurt bez chemických přísad, pak si ho zkuste vyrobit sami. Není to nic složitého. Když budete přesně dodržovat recepturu, vykouzlíte pro svou rodinu jedinečnou pochoutku.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 14. 08. 2018 08:00

Jistě jste si všimli, že jogurty kupované v obchodě obsahují plno umělých přísad, stabilizátorů nebo různých éček. Jenže co s tím? Jogurty jsou pro naše tělo jedním ze zdrojů tolik potřebného vápníku, obsahují hodně vitaminů skupiny B a v neposlední řadě při pravidelné konzumaci působí jako probiotika.

Jogurty také snižují riziko kardiovaskulárních onemocnění a osteoporózy a pomáhají při hubnutí nebo udržování tělesné hmotnosti. 

Dokonce se říká, že časté pojídání zakysaných výrobků dokáže pozvednout náladu, utlumit deprese či dokonce zpomalit stárnutí.

Jogurt lze využít i jako léčivý produkt na lehké popáleniny nebo jako vyživující a zjemňující faktor naší kůže.

No a nyní už se pojďme pustit do přípravy tohoto mléčného zázraku, který chutná výborně, má jemnou chuť a navíc je lehký a zdravý.

Suroviny:

800 ml mléka 

2 polévkové lžíce zakysané smetany

Postup:

Mléko nalijte do hrnce a nechte vařit. Potom ho odstavte ze sporáku a počkejte, dokud mírně nevychladne —  přibližně na 30 stupňů. V této chvíli do něj přidejte smetanu a pořádně vymíchejte. Po vymíchání hrnec zakryjte utěrkou a položte na 24 hodin na teplé místo. Druhý den pak konečně můžete ochutnat ten nejlepší jogurt, jaký jste kdy jedli.

Do jogurtu můžete samozřejmě přidat ovoce, čokoládu, oříšky nebo třeba marmeládu. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články