Jen pro vaši informaci, držíte ten hrnek špatně

Obemknout hrnek rukama je ve vysoké společnosti nepřijatelné.
Zdroj: Pinterest.com
Zavděčit se puritánům při stolování ve vysoké společnosti nemusí být vůbec jednoduché. Mnohdy stačí vzít špatně do ruky šálek a oheň je na střeše.Nikdy však není pozdě na nápravu. Myka Meier, zakladatelka a ředitelka Beaumont Etiquette, školy zaměřené na společenskou i byznysovou etiketu, prozradila, jak správně držet hrnek s kávou i šálek s čajem.Ať už v případě prvního či druhého nápoje, hrnek by se nikdy neměl ve společnosti brát do obou rukou jako na fotce.Ani ho uchopovat jednou rukou mimo ucho.+ 5 fotek+ 6 fotek

Ráno je ráno – mnohdy líné, ale ještě častěji uspěchané. Způsob uchopení hrnku s čajem nebo kávou je tak nejspíš to poslední, co řešíte. Při stolování s puritány byste však byli pod palbou nenávistných pohledů. To kvůli způsobu, jakým berete šálek do ruky.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 10. 11. 2016 08:15

S největší pravděpodobností ho totiž držíte špatně. A to tak, že ho obemkete oběma rukama:

Ageuk.org.uk

Nebo ho sevřete mezi prsty mimo ucho:

Nailsimg.org

Ať už vás čeká významná společenská událost, nebo oběd s protivnou tchyní, správné držení hrnku dle společenské etikety se bude hodit. Ne všechny se ale drží stejně.

Začněme hrnkem na kávu. „Omotejte ukazovák kolem ucha a palec položte na něj. Zbylé tři prsty – prostředníček, prsteníček a malíček – schovejte do dlaně,“ radí Myka Meier, zakladatelka a ředitelka Beaumont Etiquette, školy zaměřené na společenskou i byznysovou etiketu. Mělo by to vypadat takto:

Businessinsider.com

U čaje je to jiné. Jak Meier vysvětluje, „hrnek na kávu je mnohem větší a těžší než na čaj a mnohdy obsahuje více tekutiny. „Vyžaduje proto větší oporu v ukazováčku.“

Jak na to? „Ukazovák by nikdy neměl ovíjet ucho. Namísto toho by se měl potkat s palcem v uchu jako při štípnutí a prostředníček by měl tvořit podporu pod uchem,“ popisuje Meier. „Pamatujte ,štípnutí a podpora‘!“

Finedininglovers.com

Jedno mají káva a čaj ale společné – způsob, jakým se konzumují. Šálek berte vždy do stejné ruky, aby se rty otiskly na stejné místo okraje. A to konkrétně 90 stupňů od ucha. Jinak řečeno, pokud nosíte rtěnku, měl by na šálku zůstat jediný otisk. 

Několik drobných doporučení na závěr – kávu míchat pouze dopředu a dozadu (roztáčet vír je nepřípustné) a lžičku nikdy neoklepávat hlasitě o okraj hrnku. A už vůbec ne ji olizovat!

A jak se to má se zdviženým malíčkem? Meier je nekompromisní: „Nikdy!“

---

Mimochodem, když budete tápat, zkuste tohle: 

Giphy.com

Tím byste neměli nic zkazit.

Zdroj: Cosmopolitan

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články