Mnohem víc než loni. Zákazníci Alberta darovali potřebným 69 tun jídla

Mnohem víc než loni. Zákazníci Alberta darovali potřebným 69 tun jídla
Zdroj: Albert

Z téměř stovky obchodů Albert si potravinové banky v rámci jarní Sbírky potravin odvezly 69 tun potravin. To je o třetinu více než před rokem. Zákazníci darovali trvanlivé potraviny, ale i základní drogerii, která pomůže doplnit sklady potravinových bank.

Speciální projekt
Speciální projekt 29. 04. 2023 08:00

„Děkujeme všem zákazníkům, kteří se zapojili do Sbírky potravin, a také za to, že jim pomoc lidem v nouzi není lhostejná i v takto náročném období. Velké poděkování patří také všem dobrovolníkům z řad dětských domovů a zejména organizací napojených na potravinové banky a dalším partnerům sbírky,“ řekl Jiří Mareček, ředitel komunikace obchodů Albert

Potravinové banky pomáhají na celém území České republiky statisícům lidí v hmotné nouzi. „Rádi bychom poděkovali potravinovým bankám za dlouhodobou spolupráci a spoluorganizaci sbírky. Albert je největším dárcem potravin a díky každodenním potravinovým darům v celé České republice jsme loni z našich prodejen darovali 2 800 tun. Potravinové sbírky pak dvakrát do roka naplní sklady potravinových bank v nejnáročnějších obdobích. Děkujeme mnohokrát,“ doplňuje Jiří Mareček.

Dobrovolníci z dětských domovů, kteří byli v několika obchodech Albert, vybírali potraviny přímo pro děti. Děkují všem lidem, kteří se rozhodli pomoci a všechny dary si velmi cení.  

[caption id="attachment_532165" align="alignnone" width="2313"]Albert sbirka[/caption]

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články