Podzimní neduhy: Jaké potraviny vám pomohou předejít chřipce?

Poležet si v posteli může být mnohdy příjemné, ale bez chřipky.
Zdroj: unsplash.com
Pro muže je rýmička smrtelná nemoc.Místo tabletek volte ovoce a jiné přírodní zdroje vitamínů.Houby shitake vám pomohou v boji s chřipkou.Pozadu nezůstává ani ovoce bohaté na vitamín C.+ 2 fotky+ 3 fotky

Jak strávit podzimní dny, aniž byste se kvůli nemoci musela omezovat na svých koníčcích? Nebo otravovat šéfa s nemocenskou a poslouchat kolegy, že za vás musí dělat vaši práci? Stačí, když do sebe vpravíte ty správné protilátky a vaše obranyschopnost bude připravená vytáhnout do boje s agresivními bacily s jistotou vítězství.

Beatrice Dandová
Beatrice Dandová 22. 09. 2018 11:28

Dny se pomalu krátí a to nemůže značit nic jiného, než příchod podzimu. S barevnými listy a chladnějším počasím ale přichází také riziko toho, že někde nastydnete. Nepříjemnému pokašlávání a smrkání se však můžete vyhnout nenásilným způsobem.

Boj s upírem

Česnek je zaručená zbraň. Není složité si uvařit teplou polévku s notnou dávkou česneku, která vás zahřeje a navíc zvýší vaše šance v boji proti virovým onemocněním. Stejně jako pažitka, cibule nebo šalotka, i česnek navýší počet bílých krvinek ve vašem těle, které jsou dobrými vojáky v pluku čelícímu tak nenáviděné chřipce.


Dýně nejen na Halloween

Podporu imunity naleznete i v dýňových semínkách, která jsou bohatá na vitamín E. Stejně jako semínka slunečnicová obsahují zinek, který je pro tělo také velmi důležitý. Navíc je můžete přizobávat večer u filmu místo chipsů.




Zázrak jménem voda

I obyčejná voda vás může chřipky ušetřit, stačí, když ji budete dostatečně pít. Myslí se tím voda samozřejmě neslazená. Pít byste měla pravidelně, jinak vaše tělo bude dehydratované a už jen to je nášlap na selhání při útoku bacila od pána, který vedle vás zrovna kýchnul.


Jako z reklamy

Pamatujete na reklamu, kde je apelováno, že byste měla „pít“ jogurt každý den? Reklama je samozřejmě reklama, ale pravdy se tam vždy trochu najde. Jogurty, zvláště ty bílé, vám totiž svým probiotickým obsahem pomohou bránit se podzimnímu nachlazení.


Japonská houba

Shiitake, česky houževnatec jedlý, má příjemnou chuť a masitou konzistenci. Obsahuje beta glukan, díky němuž vás chrání před propuknutím mnoha nemocí, včetně závažných civilizačních chorob. Je diskutován i fakt, že je prevencí proti různým nádorovým onemocněním.


Vitamín C

Jistě není tajemstvím, že ovocem nic nezkazíte. Pomeranče, grepy i kiwi jsou přímo jeden velký kulatý vitamín. Tím, že si je dopřejete ve své původní formě – nikoliv v podobě tabletek nebo džusů – uděláte pro své tělo to nejlepší.


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články