Sladká svačinka pro vašeho raubíře: Domácí jogurt s marmeládou od babičky zhltne raz dva

Ovoce do jogurtu můžete přidat těsně předtím, než si svačinku půjdete dát.
Zdroj: Pixabay.com
Děti se mohou po jogurtech utlouct. Dopřejte jim tu nejzdravější možnou variantu.Obyčejný jogurt můžete vylepšit mraženým ovocem.Stejně tak domácí marmeládou od babičky.Jogurt uchovávejte v dobře uzavíratelných sklenicích.+ 2 fotky+ 3 fotky

Máte ráda jogurty, ale připadá vám, že je v nich málo ovoce? Snědí vaše děti dva denně a vám se zdá, že je to další nenápadný žrout peněz? Chcete být šetrná k přírodě a nevyhodit každý den čtyři plastové kelímky? Vyrobte si svůj domácí jogurt s ovocem, jakým chcete a připravte svým ratolestem lahodnou svačinku do školy.

Redaktor
Redaktor 25. 08. 2018 11:22

Příprava domácího jogurtu není vůbec složitá. Za cenu osmi malých kelímků jogurtu si navíc doma vyrobíte litr mnohem zdravějšího a vyšperkovat ho můžete domácím džemem od babičky. Uchovávat jej budete ve skle, čímž zmenšíte objem odpadkového pytle plastu vyprodukovaného vaší domácností.

Potřebujeme: 2 litry polotučného mléka, 300g neslazeného kondenzovaného mléka, 1 velká lžíce jogurtu (s živými kulturami), čisté sklenice s uzávěrem, teploměr.




Čerstvé mléko zahřejeme asi na 80 stupňů. Vyčkáme zhruba 10 minut a po menším zchladnutí (zhruba na 60 stupňů) přilijeme mléko kondenzované. Přidáme jogurt a promícháme buď ručně, nebo použijeme tyčový mixér. Připravenou směs uchováváme v teplotě zhruba 30-35 stupňů, ne více, jelikož by jogurt ztratil bakterie. Takto jogurt uchováváme po dobu cca 12 hodin. Po uplynutí této doby je směs připravená ke konzumaci. Jestliže nechcete jen „obyčejný“ jogurt, na dno připravených skleniček nasypte ovoce, které se vám tetelí v mrazáku ještě z loňska, babiččin džem nebo cokoliv, čím jogurt dovedete k dokonalosti a obrazu svému.


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články