Naše chalupářská kuchařka: Knižní novinka, kterou si zamilují všichni, kteří milují obyčejná a poctivá jídla

Naše chalupářská kuchařka: Knižní novinka, kterou si zamilují všichni, kteří milují obyčejná a poctivá jídla
Zdroj: Toprecepty
V knize Naše chalupářská kuchařka najdete 150 receptů.U receptů najdete i QR kód, který vás zavede na videorecept na stránkách Toprecepty.cz.Vybírat můžete z nepřeberného množství receptů nejen pro chalupářskou sezonu. Poctivé recepty určitě oceníte i na podzim a v zimě. + 3 fotky+ 4 fotky

Oblíbená jídla, která se často vařívají na chalupě, ale pochutnáme si na nich i v paneláku ve městě. Takovými recepty je Naše chalupářská kuchařka plná. Vznikla pod záštitou nejnavštěvovanějšícho českého webu o vaření Toprecepty.cz.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 04. 10. 2022 16:30

Knedlíky plněné uzeným, bramborové placky, štrúdl... V knize s letně a podzimně laděnými recepty zaměřené tentokrát na chalupaření, chataření, zahrádkaření a houbaření si své najde každý. Navzdory názvu kuchařka zdaleka není určena jen pro chalupáře, ale pro všechny, kteří milují obyčejná, poctivá jídla.

"Na webu máme v databázi přes 60 000 receptů. Z toho stovky až tisíce jsou chalupářské a vyzkoušené, odvařené nebo odpečené obyčejnými lidmi, tudíž prověřené a zkrátka fungující. Proto vybrat z nich jen 150 nebylo jednoduché," říká Iva Trhoňová z Topreceptů a dodává, že vsadili na letní a podzimní recepty, které patří na webu k nejhledanějším a nejoblíbenějším.

"Stejný speciál s mnoha radami nabízí i kapitola Zavařování, která obsahuje spoustu inspirujících receptů. Lidé si tak mohou uložit část bohatství ze zahrádek na zimu. A aby netrávili v kuchyni dlouhý čas, přidali jsme kapitoly Rychlé recepty či Z jednoho pekáčku - tedy, jak připravit celé hlavní jídlo najednou, aby se člověk mohl věnovat jiné činnosti," vypočítává Eva Cherýnová. Podobně rychlé jsou i Hrnkové recepty na oblíbené moučníky bez vážení. 


Pro čtenáře Lifee.cz máme navíc lákavou nabídku. Tuto novinku si můžete objednat se slevou 10 %. Stačí postupovat podle následujícího návodu:

  • Objednejte si knihu Naše chalupářská kuchařka na v eshopu webu Toprecepty.cz
  • Zadejte do objednávky kód LIFEE10
  • Získejte slevu 10 procent


Vhodný vánoční dárek pro milovníky vaření

Pokud si teď říkáte, že chalupářské sezoně letos už odzvonilo, tak sice máte pravdu, ale týká se to jen chalupy, nikoli chalupářského vaření. Brambory a zeleninová jídla přijdou k chuti i teď na podzim nebo v zimě, stejně jako moučníky, sladká jídla a mnohé další. Uvařte si podle kuchařky třeba lišky na smetaně s domácím knedlíkem, buřty na černém pivu, pečené bramborové placky nebo vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky.

Na letní období si pak nechte recepty grilovací, letní osvěžení a zavařování. I když takové švestky sušené v troubě, povidla nebo dýni jako ananas můžete připravit ještě letos. A klidně v bytě na sídlišti. Zároveň může být kuchařka také skvělým dárkem k narozeninám nebo k Vánocům.

150 receptů a 3 speciály o cuketách, houbách i zavařování

Na 352 stranách pevně vázané knihy najdete 150 receptů prověřených vámi, čtenáři. Recepty jsou přehledně rozděleny do 10 kapitol a nechybí ani již zmíněné 3 speciály – Cukety, Houby a Zavařování. Všechny suroviny používané v receptech jsou v domácnostech běžně dostupné, případně se dají snadno nahradit.

Bonusem navíc je, že všechny vybrané recepty byly redakčně upraveny tak, aby se odstranily všechny technologické chyby, aby byly postupy srozumitelné a aby podle nich dokázal uvařit každý. „Práce na kuchařkách je velmi zodpovědná, co je vytištěné je pro spoustu věcí dané,“ zdůraznila Iva Trhoňová s tím, že chyby být v knize prostě nesmí.

QR kódy v knize vás dovedou na videorecept

Jak už jste možná zvyklí z předchozích kuchařek z edice Toprecepty, i v této nechybí moderní prvek, a sice všechny recepty mají QR kódy, které vás přivedou na jejich webovou stránku. Většina receptů doprovází video. Tak uvidíte celou přípravu pokrmu v praxi a odhalíte všechny možné záludnosti.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články