Připravte si sváteční perník podle receptury mistra pekaře Václava Bozděcha

Připravte si sváteční perník podle receptury mistra pekaře Václava Bozděcha
Zdroj: Albert

Vánoce bez tradičních perníčků si neumím představit 66 procent Čechů. A tři čtvrtiny z nich se před svátky věnují jejich pečení, nejčastěji společně s nejbližšími členy rodiny. Ukázal exkluzivní průzkum obchodů Albert. Kromě tradičních perníčků si vyzkoušejte ozvláštnit letošní Vánoce i svátečním perníkem. Je vláčný a nadchne i ty členy rodiny, kteří si dávají pozor na linii.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 09. 12. 2020 10:51

Perníčky a Vánoce k sobě prostě patří. Už malé děti milují jejich malování a dospělí si zase užívají vůni, která se line domácností po jejich upečení. Neváhejte tedy a pusťte se do pečení i vy! Jak připravit sváteční perník podle receptury mistra pekaře Václava Bozděcha?

Co budete potřebovat:

3 vejce

350 g  hrubé/polohrubé mouky

350 g  jemné krupice

400 g  jablek

200 ml  slunečnicového oleje

2 lžíce kakaa

1 lžička skořice

1 g kypřicího prášku do perníku

1 hrst oříšků

1 hrst rozinek

1 sáček vanilkového cukru

cukr moučka podle chuti

Jak na to:

  1. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky dejte stranou a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
  2. Jablka oloupejte a nastrouhejte. Suroviny včetně žloutků dejte do mísy, lehce promíchejte a přidejte vyšlehané bílky. Směs ručně vymíchejte.
  3. Poté vymažte pečicí formu o průměru 28 cm olejem, vysypte hrubou moukou a vylijte směsí.
  4. Pečte ve vyhřáté troubě na 140–150 °C po dobu 25–30 minut. Po upečení je perník možné promazat marmeládou nebo čokoládou a různě zdobit, třeba přes šablonu vločky jej posypte moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!

Související články

Další články