Špenátový úsměv nebo nafouklé břicho: Jaké jídlo si dát před prvním rande?

Na kolotoči může být zábava. Ne ale, pokud se tak bude cítit váš žaludek.
Zdroj: unsplash.com
Na první schůzce byste se měla cítit příjemně, a ne řešit zlobivý žaludek.Dobře ale zvažte, co si před schůzkou dáte k jídlu."Měla jsem cibuli, raději se ke mně moc nepřibližuj."Pokud raději bude čichat k růžím, které vám přinesl, zřejmě mu váš dech zrovna nevoní.+ 2 fotky+ 3 fotky

To, že máte domluvenou schůzku s někým, kdo se vám líbí, je samo o sobě už dost stresující. Jste nervózní, co si na sebe obléct. Najednou máte pocit, že vaše skříň je naprosto nevhodná pro jakoukoliv příležitost a vaše boty se také nehodí k ani jedné z variant, jež jste vlastně ještě ani nevymyslela. Žaludek se chová, jako by byl o nedělním odpoledni v lunaparku, ale vy tušíte, že něco byste sníst měla. Jak ale zabránit škrundání v břiše a zároveň nemít zaříznutý pásek tak, že nebudete moci dýchat?

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 16. 09. 2018 10:42

Těžko odhadnout, jak dlouho bude schůzka trvat. Člověk by měl jíst každé tři hodiny, pak se může ozvat onen zvuk, kdy vám tělo sdělí: „Mám hlad!“ Vy ale budete zrovna uprostřed příjemné konverzace s mužem sedícím naproti vám a pocit hladu vás bude jen otravovat.

Než odejdete z domova, alespoň něco malého byste sníst měla. Salát je lehký, ale můžete se po něm nafouknout. Navíc mít zbytky zeleniny mezi zuby není zrovna moc sexy. I když svůj úsměv pečlivě zkontrolujete, malý kousek olivy, který vám uvízl přilepený na zadní stoličce, se záhadně přemístí do první lajny. O potravinách typu: cokoliv s česnekem, cibulí, octem snad ani nemusíme mluvit. I kdybyste si zuby vyčistila padesátkrát, jazyk vydrhla jarem, spolykala balení tikťaků a završila to žvýkačkou s příchutí máty – ne, pachuti se nezbavíte.




Svíčkovou se šesti si také odpusťte. Je dobré se trochu najíst, ale ne se přecpat. Váš protějšek by se asi trochu zadumal nad tím, proč se opíráte o stůl a odfukujete, jak se vaše vnitřnosti snaží poprat se třetím knedlíkem. Knoflík na kalhotách by se nemile pral s plným břichem a co nevidět by vystřelil do vesmíru. Neméně šťastnou volbou je i špenát.


Shrnuto, podtrženo, neměla byste jíst nic nadýmavého, nic, u čeho by hrozilo, že se vám přilepí na zuby a pokud možno – menší množství. Jednou z možností je jídlo si rozmixovat. Díky tomu, že nemusíte nic kousat, si ušetříte zaseknuté semínko od rajčete mezi pětkou a šestkou. Předejdete tak špulení pusy ve snaze si jazykem onu překážku ze zubů vydolovat. Máte doma mixér? Mixujte. Měla byste v podstatě pít. Pít, ale sytě. Právě „pití“ před pitím je důležité, abyste po druhé sklence vína neodešla na toaletu jako lyžař na obřím slalomu.


Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články