Zázračná aloe vera: Zkrášlovací prostředek, lék i netradiční pochutina

Hojivý gel:
Budete potřebovat: 1 velký tlustý list aloe vera, 50 ml kokosového oleje.

Postup: List odřízněte úplně u stonku a podélně jej nařízněte. Mezi slupkou a gelem je nepotřebná dužina, po rozříznutí tedy nechte list vyschnout. Pak lžičkou naberte jen gel bez dužiny a smíchejte jej s kokosovým olejem. Lépe se vám bude pracovat, pokud bude kokosový olej v kapalném skupenství (od teploty 24 °C).
Zdroj: Pinterest
Z aloe vera si můžete připravit blahodárné přípravky pro krásu i zdraví.Pleťová voda:

Budete potřebovat: 160 ml Alpy, 3 listy aloe, 160 ml destilované vody, 1 kávovou lžičku jablečného octa nebo citronové šťávy.

Postup: Pokrájené listy rozmixujte a smíchejte s Alpou. Vše nalejte do uzavíratelné sklenice a uložte na tři týdny do temna. Poté směs přeceďte do čisté sklenice, přidejte destilovanou vodu a ocet nebo citronovou šťávu. Promíchejte a přeceďte přes filtrační papír.Hojivý gel:

Budete potřebovat: 1 velký tlustý list aloe vera, 50 ml kokosového oleje.

Postup: List odřízněte úplně u stonku a podélně jej nařízněte. Mezi slupkou a gelem je nepotřebná dužina, po rozříznutí tedy nechte list vyschnout. Pak lžičkou naberte jen gel bez dužiny a smíchejte jej s kokosovým olejem. Lépe se vám bude pracovat, pokud bude kokosový olej v kapalném skupenství (od teploty 24 °C).Povzbuzující sirup:

Budete potřebovat: 100 g gelu z listu aloe vera, 100 g cukru

Postup: Gel z aloe rozmixujte, přidejte cukr a povařte asi deset minut na mírném plamenu. Občas sirup promíchejte. Poté ho přelejte do sklenic a uložte je do chladu.

Do sklenice vody přidejte přibližně půlku čajové lžičky sirupu a tento povzbuzující nápoj popíjejte po ránu.+ 1 fotka+ 2 fotky

Královna léčivých rostlin s nepřekonatelnými účinky není vhodná jen pro posílení zdraví, ale i krásy a vitality. Připravte si povzbuzující likér, hojivý gel nebo třeba pleťovou vodu z aloe vera.

Petra Járková
Petra Járková 29. 07. 2019 12:00

Posvátná aloe

První zmínka o této léčivé rostlině je stará již více než 6000 let. A objevena byla v Egyptě. Používali ji Egypťané, Číňané, Aztékové i Mayové. Od Egypťanů se dostala k Řekům a Římanům. Střední a severní Evropa ji poznaly až v desátém století.

Zkrášlující prostředek i lék

Pro léčebné účinky a kosmetické přípravky je nejvhodnější Aloe Barbadensis Miller neboli aloe pravá. Z této rostliny je využíván obsah listů starých minimálně 18 měsíců. Jedná se o gel složený z 96 % vody a 4 % dalších přes dvě stě známých látek s farmakologickými účinky.

Jak pomáhá

Aloe působí protialergicky a protizánětlivě, ničí bakterie a viry, tlumí a odstraňuje bolest, zvyšuje obranyschopnost organismu, léčí popáleniny, plísně a urychluje hojení ran. Snižuje riziko nádoru, pomáhá při únavě. Dále pomáhá při léčbě nadváhy a dalších civilizačních onemocněních, jako jsou alergie, ekzémy, žaludeční obtíže, rakovina prsu, rakovina tlustého střeva, poruchy trávení, chronická zácpa, žaludeční vředy, vysoký krevní tlak, diabetes, arterioskleróza, bolesti kloubů a svalů, onemocnění krevního oběhu.

Doplněk stravy

Základem léčby je užívání čistého gelu z aloe. Avšak je nutné zdůraznit, že přes veškeré své léčebné účinky není možno touto rostlinou nahradit léky, spíše ji použít jako doplněk léčby.

Aloe v kuchyni

Z aloe vera se nejvíce používá gel, který je uložený hlouběji v listech. Z gelu se připravují sirupy, nápoje, dá se kandovat nebo přidávat do medu.

NA RECEPTY S ALOE VERA SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články