Utište kručící žaludek v práci. Tyto svačiny dokážou i zmlsaní lenoši

Okurka wasabi zjemní a zároveň získá výraznou chuť. Ideální řešení pro ty, co zelenině neholdují.
Zdroj: Bos-bowl.com

Snídaně v sedm, oběd v jednu, večeře v osm. Pokud ani vaši kolegové v práci nesvačí, kanceláří se zřejmě pravidelně rozeznívá symfonie kručících žaludků. Pro zasycení přitom mnohdy stačí svačina, kterou si připravíte za dvě minuty. A nemusí být jen tak ledajaká. Tipy na něco k snědku jsme vybírali s ohledem na požitkáře.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 19. 01. 2018 19:17

Popcorn s omáčkou Sriracha

TheSweetestOccasion.com

Kdyby na světě došly všechny lahve s omáčkou Sriracha, vietnamská bistra a restaurace by mohly zavírat. Ultra pálivé dochucovadlo bývá v těchto podnicích na každém stole. Nepasuje ale jen k rýžovým nudlím – třeba i k popcornu. Překvapeni? Pokapejte ho ještě olivovým olejem a na tuto lahůdku nedáte dopustit.

Okurková svačina s wasabi

Bos-bowl.com

Je zdravá, je dietní, ale přiznejme si – co do chuti nevábí. Zkuste ale okurku namočit do dresinku wasabi a poznáte rozdíl. Připravíte ho jednoduše smícháním wasabi, sezamových semínek a sójové omáčky. V kombinaci se zeleninou získáte správný podíl živin i uspokojivých chutí.

Falešné guacamole

EatLiveRun.com

Pokloňme se starým Aztékům za to, že světu darovali tuto jednoduchou dobrotu. Avokádový dip s rajčaty zvaný guacamole učaruje chuťovým buňkám v hot dogu, sendviči, salátu i s nachos. Původní receptura uvádí šest ingrediencí, zdravou pomazánku si ale vytvoříte už se čtyřmi přísadami. Rozmačkané avokádo rozmixujte s cibulí, citronovou šťávou a slunečnicovými semínky. Nejlépe chutná s nachos, namazaný na celozrnný chleba je ale také ucházející – ne náhodou se avokádu přezdívá máslová hruška.

Jogurt pro mlsouny

BigBitesLittleBudget.com

Každodenní boj může zažívat ten, který drží dietu a nepracuje z domova. Nejen korporáty bývají hojně vybaveny automaty se sušenkami. Navíc mnohé firmy nemají ani kantýnu, a když už, nedochucené pokrmy stejně posílají hladového zpět ke „krabicím“ překypujícím kaloriemi. Mlsat lze ale i zdravě. Jediné, co budete potřebovat, je jogurt, mix sušených plodů a dvě minuty na přípravu. Právě ty jsou rozhodující pro to, abyste příště „nezabloudili“ pro ihned dostupnou, avšak nezdravou svačinu.

Batátová polévka se sušeným zázvorem

TastyKitchen.com

Tato polévka nasladko poslouží coby dostačující svačina i lehký oběd. Ohřívejte batáty 2 minuty v mikrovlnce, poté je oloupejte a nakrájejte na menší kusy. V míse si připravte základ z vody a hnědého cukru, přidejte batáty a směs ohřívejte další 3 minuty. Dozdobte sušeným zázvorem. Čínská polévka nemá proti té rychlé a lahodné batátové šanci.

Edamame s mořskými řasami a slanými tyčinkami

Je to jako s nachos – samotné chutnají dobře, ale s výrazným dipem ještě líp. I tyto tři potraviny se setkaly, aby posunuly své chutě na novou úroveň. Milovníci slaného si z konzumace edamame (nezralých sójových bobů), mořských řas a slaných tyčinek současně odnesou gurmetský zážitek.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články