Vraťte se v čase a pro maso běžte do řeznictví. Jedině tam dostanete to nejlepší

Klasická řeznictví se opět těší velké oblibě.
Zdroj: Pixabay.com
Maso zabalené v plastových vaničkách není ta nejlepší volba.Dobrý řezník vám poradí, jaké maso zvolit pro přípravu vašeho jídla.Pokud v mase nezůstane důlek, je ještě příliš čerstvé.V řeznictví najdete i nejvíce rozmanitý výběr.+ 2 fotky+ 3 fotky

Pamatujete na zprávy o zeleném mase na pultech supermarketů? Odradilo vás to od koupě, ale i přesto na maso máte chuť? Nejlepším řešením, jak nechytnout breberky a ještě svému tělu dodat ty správné živiny, je následovat trend našich babiček. Maso jednou či dvakrát týdně a kvalitní.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 01. 09. 2018 08:04

Zamyslete se, jestli potřebujete maso doopravdy jíst obden. Pokud se chcete vyvarovat zdravotním problémům a zároveň si dopřávat kvalitu, počítejte s větrem ve vaší peněžence. Za dobré maso si připlatíte, ale budete vědět, že jste svému tělu dali to nejlepší.

Nejlepším způsobem, jak toho dosáhnout, je navštívit klasické řeznictví. Tam na vás čekají lidé, kteří vám poradí, jak maso nejlépe připravit, doporučí vám, které zvolit, a případně vám i kousek „předvedou“. Jestliže řezník zaboří do masa prst a nezůstane po něm důlek, je ještě příliš čerstvé. Správný odborník se pozná i podle toho, kolik svalů na zvířeti zná.




Pár dekád zpátky bylo běžné chodit si pro králíka či šunku od kosti do řeznictví. S nástupem supermarketů jsme ale zpohodlněli a možnost nakoupit vše na jednom místě nás zhýčkala. Kvůli úspoře času se do obchodů s potravinami, kde koupíme vše, co na nedělní oběd potřebujeme, uchylujeme nejčastěji. To samé se ale nedá říct o kvalitě prodávaného zboží. Jste-li fajnšmekr, rajčata z pultového prodeje vám radost neudělají. Stejně tak je to i s masem.


Zelené maso ovšem nasadilo brouka do hlavy nejednomu konzumentovi a malá řeznictví, která začala upadat v zapomnění, se opět vracejí na výsluní. Jedině tam se můžete dozvědět, odkud maso pochází, jestli kravička, kterou budete servírovat, papala zelenou travičku a byla šťastná. Řezník vám poradí, která část se pro váš pokrm hodí nejlépe. Je to vlastně takové milosrdenství vůči zvířeti, které kvůli vaší večeři položilo život. Špetka zájmu, jestli se netlačilo v malé ohrádce spolu s dalšími deseti.


Popadněte tedy stylovou síťovku, která také zažívá velkolepý návrat, a běžte nakoupit hovězí, které se nedostane na pult obchodu dva dny po porážce, ale bylo pěkně uleželé v chladicím boxu po dobu osmi dní. Tak, jak to má být.


Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články