Vypijte toto smoothie během vašeho cyklu a křeče i nadýmání zmizí!

ananas, smoothie
Zdroj: Pixabay.com

Když přijde na „červené dny“, některé z nás by se nejraději zahrabaly pod peřinu a nevylézaly do jejich konce. V noci se kvůli křečím nevyspí, ve dne jsou odkázané na volnější svršky. To kvůli nadýmání. Namísto objednávky pizzy a litrů zmrzliny ale zajděte do sekce s ovocem a zeleninou. Příroda totiž vymyslela mocný koktejl, který vám uleví od bolestí i nepříjemně nafouknutého břicha.

Jana Jánská
Jana Jánská 14. 03. 2017 07:21

Jednou ze zázračných ingrediencí je ananas. Pomáhá uvolňovat svaly, a tedy zmírňovat křeče. Omezí rovněž nadýmání a jako bonus zvedne náladu!

Tento báječný účinek znásobuje i přítomnost banánu ve smoothie. To díky kombinaci vitaminů B6, A a C, vlákniny, draslíku, bílkovin i železa. Stejně jako ananas pomáhá narovnat vypouklé břicho a ulevuje od křečí.

Třešnička na dortu? Kurkuma! Přidejte špetku do svého smoothie a menstruační bolesti během chvilky ustoupí. Vděčit za to můžete protizánětlivým vlastnostem tohoto pěkně vybarveného koření.

Tak připravit blender a jde se mixovat!

Smoothie proti křečím a menstruačním bolestem

Ingredience:

3 mrkve + 1 ½ hrnku ananasu + ½ banánu + ½ lžičky mletého zázvoru + ¼ lžičky kurkumy + 1 hrnek kefíru

Postup:

Nakrájíme ananas a mrkev na kostičky. Přidáme do nádoby blenderu spolu s ostatními přísadami. Rozmixujeme dohladka. Smoothie pijeme okamžitě, jakmile se ozvou bolesti.

Zdroj: Hello Giggles

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články