Vyškrtněte z jídelníčku polotovary: Tyto potraviny vám pomohou zhubnout

Vyškrtněte z jídelníčku polotovary: Tyto potraviny vám pomohou zhubnout
Zdroj: Youtube.com

Do jaké míry na nás působí jídlo, které jíme každý den? Opravdu si myslíte, že když si dáte jednou za den jablko, jíte vyváženou stravu? Přehodnoťte váš jídelníček a užívejte si zdravého a radostného života...

Andrea Mrkosová
Andrea Mrkosová 20. 07. 2019 18:00

Polotovary jsou rychlé na přípravu. Z velké části tady hraje roli pohodlí každého člověka. Lidé mnohdy nechtějí přemýšlet, co by si mohli udělat k jídlu, jaké potraviny jsou potřeba koupit - a už vůbec nechtějí trávit v kuchyni "zbytečný" čas. Takže raději sáhnou v obchodě po mražené pizze, kterou dají do trouby a je hotovo.

Obrázek na obalu těstovin, kde vidíte kuře na paprice a stačí přihodit do hrnce pouze máslo, sice vypadá lákavě, ale tyto zpracované potraviny jsou plné chemie, chybí jim živiny, vláknina. A také jsou návykové, mohou způsobovat přejídání a deprese.

Dnešní rychlá doba si žádá i rychlé stravování, ale ruku na srdce, uvařit si jednou za dva dny zdravou večeři, která bude obsahovat dostatek zeleniny a luštěnin, není snad takový problém.

Jak na nás působí jídlo

Jídlo má na naše fyzické i psychické zdraví velký vliv. Vezměte si, že kdykoliv je člověk nemocný, ať už málo, nebo hodně, vždy se zpravidla nasazují diety. Při obyčejné chřipce zařazujeme do jídelníčku více ovoce, třeba pomeranče, pomáhá rovněž zázvor. Jenže člověk by měl sníst denně mnohem více ovoce a zeleniny, než si uvědomuje. Dá se říct, že by jídelníček měl být na rostlinné stravě založený.

Špenát

Při pohledu na špenát si řeknete "zelené listí, to se rovnou mohu jít najíst na zahradu". Při správném dochucení například česnekem však ještě rádi zařadíte tuto potravinu do svého jídelníčku.

Ořechy

Vlašské ořechy jsou velice zdravé. Uklidňují nervy, jsou zdrojem bílkovin, nasycených tuků, obsahují minerály, vitaminy, železo a mnoho dalšího.

Ovesné vločky

Ideální je si je dát do ranního smoothie, krásně zasytí a jsou bohaté na vlákninu.

Cuketa

Že vám nechutná? Naučte se ji postupně jíst, protože dokáže velké věci. Je zdrojem vlákniny, vitaminů a minerálů. Nemusíte ji jíst syrovou, ogrilovaná je vynikající.

Červená řepa

Červená řepa reguluje krevní cukr a spaluje tuky. Je to takový přírodní zázrak.

A ZDE ČTĚTE, ŽE I Z LISTŮ, KTERÉ JINAK VYHAZUJETE, MŮŽETE VYKOUZLIT SKVĚLÉ POCHOUTKY:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články