Košilové, bodycon nebo do áčka? Džínové šaty jsou jasný trend současnosti, který sluší každé postavě

Džínové šaty jsou trend 2024, který sluší každé postavě
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/ koláž Lifee
Zavinovací šaty, mByM, 2 790 Kč.Projmuté midi šaty na ramínka, Esprit, 3 999 Kč.Šaty rovného střihu s límečkem a propínací lištou, Calvin Klein, 2 990 Kč.Šaty na tělo, Morgan, 2 390 Kč.+ 25 fotek+ 26 fotek

Džínový hit, bez kterého si aktuální sezónu nedovedeme představit? Šaty všech tvarů i délek. Dominují ale překvapivě elegantní košilové varianty nebo…

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 02. 05. 2024 09:00

Nedáme na něj dopustit v žádném ročním období. A přestože léto je na houževnatý denim poměrně horké období, i tehdy se jej nehodláme vzdát. Aby ne, když nám současné trendy servírují džínové šaty, kterým jednoduše nelze odolat. A to i pokud obvykle nejste zrovna “šatový” typ.

Modrý textilní všeuměl

Džínoviny je kolem pořád dost a dost. Světu módy, zdá se, tento materiál doslova vládne. Neobejdeme se bez sbírky džínových kalhot, stejně neochvějnou pozici si drží džínové sukně a šortky a nechybí nám ani oblíbené a nesmrtelné džínové bundy a košile, kterými můžete komplexní džínový outfit dokonale doladit. Jenže, vaše sbírka džínových kousků nikdy není úplně kompletní, pokud do ní nezařadíte i džínové šaty. A že se s nimi letos roztrhl pytel, to zjistíte nejen v galerii pod článkem, ale i v obchodech. Jaké šaty z džínoviny nás oslovily jako jednoznačně nejinspirativnější střihy současnosti?

Košilovým střihům z denimu neodoláte

Za pozornost rozhodně stojí midi a maxi varianty košilových šatů ušité z denimu. Impozantní, rozevláté a nepřehlédnutelné. Těmito superlativy se mohou pyšnit, ať už je jejich odstín jakýkoliv. My ale orodujeme za klasický modrý denim, takovým kráskám nelze nic vytknout a skvěle se etablují mezi nejnošenější kousky vašeho šatníku.

Odzbrojující křivky v modrých tónech

Potrpíte si na tvarovaný střih podtrhující křivky? Stejně jako košilové šaty, možná ještě o fous propracovaněji, umí s ženskými tvary pracovat modelované střihy s projmutím v pase, sedly či korzetovým nebo bodycon charakterem. Perfektně obkrouží a vysoustruží siluetu, pozor ale na nepříliš přizpůsobivý denim bez elastanu, Vždy vybírejte takové kousky na tělo, které mají i určité procento pružných vláken, abyste se v nich cítila pohodlně.

Naopak milovnicím pohodlí a volných tvarů padnou do oka áčkové či vzdušné střihy z jemnějších druhů džínoviny, které mohou být dobrým základem pro vrstvení či zapojení dalších doplňků. Vždy ale mají především dopřát své nositelce velmi příjemný svobodný pocit při jejich nošení.

Mini letos nesmíte minout

Zapomenout nesmíme ani na sexy střihy. Kratičké mini, korzetové prvky přiléhavých horních partií s dekoltem, na úzká ramínka nebo zcela bez nich, to je další kategorie, která letos džínovým šatům kraluje. Teď už je jen na vás, pro kterou z výše zmíněných trendy variant se rozhodnete, aby perfektně padly vašemu stylu i postavě.

Plejádu současných hitů mezi džínovými šaty najdete v galerii pod článkem.

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Související články

Další články