Adriana (26): Na stěně jeskyně jsem zahlédla odraz muže. O dva měsíce později jsem zjistila, kdo to byl

Adriana (26): Na stěně jeskyně jsem zahlédla odraz muže. O dva měsíce později jsem zjistila, kdo to byl
Zdroj: Unsplash

Během dovolené v Řecku zažila Adriana bizarní událost. Při procházce s matkou podél pobřeží narazily na menší jeskyni, kterou důkladně prozkoumaly. Na jedné ze stěn přitom Adriana spatřila odraz muže, jenž měl brzy vstoupit do jejího života.

Jan Švanda
Jan Švanda 25. 04. 2023 17:00

Procházela jsem si tehdy skličujícím obdobím, které nepřeji žádné zaláskované ženě. Po dvou letech jsem se kvůli nevěře rozešla s přítelem. Milovala jsem ho a zradu strašně těžce nesla. Řadu nocí jsem probrečela, cítila se hrozně. Moc jsem nejedla a shodila dost kil. Zdravě jsem se pak jednoho dne naštvala a řekla si, že takhle to dál nejde. Nechtěla jsem jen sedět doma, hubnout a trápit se. Domluvila jsem se proto s mamkou a společně jsme vyrazily na dovolenou do Řecka, abych přišla na jiné myšlenky.

Záhadná postava v jeskyni

Těšila jsem se, že si na jihu Evropy pořádně pročistím hlavu a s odstupem času musím říct, že se pobyt náramně povedl. Deset dnů jsme relaxovaly. Užívaly si sluníčka, moře, dechberoucích pláží a vynikajícího jídla. Zkrátka super. Do návratu do Prahy nám zbývaly poslední dva dny a já si s mamkou udělala před večeří procházku po pláži.

Ušly jsme asi tři sta metrů, když jsme po pravé straně zahlédly nějakou jeskyni. Nepřipadala nám nijak velká, přesto jsme zatoužily se do ní podívat. Nelenily jsme a zvědavě vešly dovnitř.

Jeskyně byla skutečně malá, na druhé straně ale celkem útulná. A hlavně v ní panoval příjemný chlad, což nám po celodenním vedru přišlo vhod. Ze stropu trčelo několik stalaktitů, daleko víc nás ovšem zaujala hladká boční stěna, která evokovala zrcadlo, protože měla jakoby skleněný povrch. Mamka se na ni zadívala a v odraze spatřila sebe sama. Brzy se posunula o kus dál, aby prozkoumala jeden ze stalaktitů, který se jí zalíbil.

Také mě hladká stěna lákala, takže jsem pomalu přistoupila k „zrcadlu“ a chvíli se pozorovala. Po pár vteřinách se stalo něco zvláštního. Zničehonic se na ploše zjevila vedle mé siluety postava muže. Byl tmavovlasý, modrooký a měl zářivý úsměv. Přišlo mi navíc, jako by se ke mně tulil. Za normálních okolností by mě tahle příhoda vyděsila, jenže tentokrát to bylo přesně naopak. Tělem mi projela příjemná horkost. Zakřičela jsem na mamku, aby za mnou rychle přišla a také se podívala na tajemného chlapíka. Když ovšem přiběhla, postava ze stěny zmizela.

Seznámení, na které nezapomenu

Vylíčila jsem mámě, co jsem viděla. Chvíli jsme společně zíraly na stěnu, ale žádný muž se tam už pochopitelně neobjevil. Mamku to posléze přestalo bavit a vyzvala mě k návratu na hotel. Byla už docela unavená a hladová. Bizarní zážitek mi ještě nějakou dobu vrtal hlavou. Celou zpáteční cestu jsem přemýšlela o tajemném muži, jehož jsem v jeskyni viděla. S mamkou jsme si vychutnaly zbylé dva dny pobytu a pak sbalily kufry. Na nevšední příhodu jsem v Česku zapomněla, přece jen jsem měla starostí nad hlavu.

Uběhly asi dva měsíce a já vyrazila s kamarádkou na večeři do jedné restaurace, kam už nějaký čas s oblibou chodím. Když jsem dorazila před podnik, zjistila jsem, že vedle Mirky postává nějaký muž. Podívala jsem se mu do tváře a zůstala stát v němém úžasu. Bylo mu odhadem kolem třiceti a nápadně se podobal postavě, která se mi zjevila v řecké jeskyni. Vysoký, černovlasý, usměvavý… „To je můj kamarád Michal,“ pronesla Mirka a představila mě.

Michal mi padl do oka. Chvíli jsme klábosili ve třech a já se každým slovem, které z něj vypadlo, cítila stále příjemněji. Navíc bylo jasné, že jsem ho zaujala i já. Laškoval se mnou, což mi dělalo dobře. Asi po dvaceti minutách jsme se rozloučili a já vyrazila s Mirkou na slibovanou večeři. Na Michala jsem však nepřestala myslet.

Chodíme spolu skoro tři roky

Přeskočila mezi námi jiskra, sympatie byly vzájemné. Jak jsem se záhy dozvěděla, Michal byl už rok single a ještě ten večer si na mě u Mirky vyprosil telefonní číslo. Druhý den se mi ozval, pozval mě na rande, které dopadlo skvěle. Dali jsme se spolu dohromady a letos na podzim to budou tři roky, co tvoříme pár. Klape nám to báječně, byť se drobné mráčky v našem vztahu sem tam vyskytnou.

Michalovi jsem o výjevu v jeskyni nikdy nevyprávěla. Jsem si však jistá, že muž, kterého jsem tam tehdy viděla, byl právě on. Jsem skálopevně přesvědčená, že mi kdosi neznámý chtěl sdělit, že moje trable v osobním životě už brzy skončí a potkám novou lásku, s níž budu šťastná. Důkazy sice nemám, řeckou jeskyni ale z paměti nevytěsním.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články