Jan (35): Trávil jsem s tchyní hodně času a přeskočila mezi námi jiskra. Je lepší než moje žena

Jan (35): Trávil jsem s tchyní hodně času a přeskočila mezi námi jiskra. Je lepší než moje žena

Jan bydlí se svou manželkou a dcerou v domě s jejími rodiči. Poslední dobou trávil hodně času s tchyní a velice se sblížili. Jan je z toho zmatený, protože si s ní rozumí víc než s manželkou.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 09. 12. 2020 18:00

S manželkou Katkou bydlíme pátým rokem v baráčku s jejími rodiči. Mně to nijak nevadilo, rodiče jsou fajn a milují naši dceru Rozárku.

Neklape nám to

Katka ale od ledna nastoupila znovu do práce a od té doby jsou mezi námi neshody. A nejen mezi námi. Často se hádá i se svojí mámou Danou (53). Vadilo mi to, protože Dana nám vždycky vyšla vstříc, a přestože chodí do práce, pomáhá nám s malou, jak může.

Sblížili jsme se

V poslední době to ale s Katkou bylo opravdu k nevydržení a častokrát, když chodila na noční, jsme si večer s Danou povídali u nás v kuchyni. Ona se vždycky nabídla, že během toho uvaří nějaké jídlo, a já jí říkal, jak jsem z Katčina chování nešťastný.

Povídali jsme si vždycky dlouho a já zjistil, že si s ní rozumím víc než s vlastní manželkou. Navíc Dana vypadá úžasně. Není to o postavě, kterou má překvapivě lepší než Katka, ale o tom, co z ní vyzařuje. Líbí se mi, jak je se sebou vyrovnaná, neřeší hlouposti a opravdu se s ní dá vést smysluplná debata. To jsem s Katkou nezažil ani nepamatuji.

Přeskočila mezi námi jiskra

Když jsme minule seděli s Danou a povídali si, viděla, že mám od večeře plný hrnec brambor. „Ty jsi nejedl?“ zeptala se a já řekl, že nějak nemám ani chuť jíst. Ona nelenila a řekla, že udělá bramborové placky. Zaradoval jsem se, že je kdysi dělávala moje babička, a už jsem šel k ní, že se budu dívat a pomůžu jí.

Jak jsme byli blízko vedle sebe, tu a tam jsme se dotkli a byla mezi námi úplně jiná atmosféra. Zeptal jsem se jí, jestli to tchánovi nevadí, že je zase u nás dole, ale mávla rukou. „Ten si toho všimne, až bude chtít podat další pivo.“  Vypadlo ze mě, že to je jeho škoda, a podívali jsme se na sebe tak, až mi zatrnulo. Vím, že mezi námi přeskočila jiskra, a vím, že to cítí úplně stejně. Naše hovory jsou mnohem důvěrnější a já se na ni vždycky těším. Jsem z toho zároveň ale strašně zmatený, protože je mi s ní lépe než s Katkou. Mnohem lépe.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články