Bohuslav (43): Ženu nenechává v klidu cizí neštěstí, svojí dobrotou nás dostala skoro na dno

Frustrovaný muž se drží za hlavu
Zdroj: Freepik.com

Bohuslav si je dobře vědom toho, jak hodnou ženu vedle sebe má. Možná až moc hodnou, protože se snaží pomoci opravdu všem. Ať už psům v útulku, nebo lidem ve finanční tísni. Teď se do ní ale dostala sama.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 02. 03. 2021 13:00

Patricie (40) nemyslí v první řadě na sebe, ale na ostatní. Mám tím na mysli jak lidi, tak zvířata. Vždycky jsem věděl o její slabosti pro opuštěná nebo týraná zvířata.

Pořád hledá, kde by mohla pomoci

Měla na seznamu hned několik útulků, kam pravidelně kupovala krmivo nebo dodávala to, co aktuálně potřebovali. Byly doby, kdy chodila psy i dobrovolně venčit.

Já jsem jen doufal, že si žádného nepřivede domů, protože psy zrovna dvakrát nemusím. Respektive o žádného se nechci starat. Díkybohu nic takového v plánu neměla. Toleroval jsem, že každý měsíc utratí něco kolem dvou tisíc za cizí zvířata. A to nejen ta z útulku. Nějaká adoptovaná měla i v zoologické zahradě.

Manželka ale pořád cítila, že to nestačí. Vybrala si několik neziskových organizací, kam se rozhodla také posílat peníze. Nikdy to nedělala za mými zády. Jen se zmínila, kdo další se na jejím seznamu objevil. Sice oba vyděláváme, ale na žádné velké utracení to není. Hypotéka spolkne skoro polovinu mého přijmu. Údržba domu ten zbytek.

Jednoho dne dostala výpověď pro nadbytečnost

Jednoho dne se Patricie na sociální síti dočetla o starší paní, která zůstala sama bez rodiny a příjmu. Jen tak tak prý zaplatí nájem, na jídlo a nutné věci jí zbývá sotva pár korun. Vzhledem k tomu, jaká je nyní zima, potřebovala paní teplé věci. Páťa proto naházela do krabic svoje zimní bundy, boty a moje oblíbené teplé papuče, aby je té ženě poslala.

Také jí nakoupila jídlo za pár tisíc. To bych ještě pochopil. Nad čím mi však zůstal rozum stát, bylo, že vybrala pět tisíc korun a poslala je společně s věcmi. Zaprvé mi přijde velmi nezodpovědné, že to poslala jen tak, a zadruhé, že je posílá člověku, kterého v životě neviděla. Mezi Patricií a tou ženou v nouzi naštěstí figurovala jistá kontaktní osoba, která vše řádně předala.

Nicméně se stalo něco nečekaného. Manželka dostala v práci výpověď pro nadbytečnost. Naše příjmy se tak zredukovaly jen na můj plat a ocitli jsme se na pokraji finanční propasti.

Sami teď potřebujeme pomoc

Požádal jsem proto manželku, aby dočasně zrušila trvalé příkazy pro všechny dobročinné organizace. Ta to ale odmítla. Tvrdí, že ty peníze potřebují víc než my. Mně se chce brečet, když se dívám na zůstatek svého učtu, zatímco manželka nadále zachraňuje svět. Navíc kvůli tomu, že své zimní věci poslala oné paní v nouzi, nemá nic na sebe.

Nechápu, kam Patricie dala rozum. Má srdce na správném místě, o tom žádná, ale už nadešel čas, kdy by měla myslet i na sebe a rodinu. Urputně hledá práci, ale v této době se to zdá téměř nemožné.

Proto dostala „skvělý“ nápad. Půjde pracovat jako dobrovolník do nějaké charity. Obávám se, že nás tím dostane do ještě složitější situace, protože neodolá občas pustit nějakou korunu tomu, kdo si o ni řekne. Už nevím, jak jí to mám vysvětlit. Já potřebuji, aby teď pomáhala nám, a ne cizím. Podle ní jsem ale sobec a necita. Ztrácím se v tom, kdo z nás dvou je tady v právu...

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články