Daniela (22): Otčím mě u mámy neustále pomlouvá. Musím to tiše snášet, protože nemám kam jít

Daniela (22): Otčím mě u mámy neustále pomlouvá. Musím to tiše snášet, protože nemám kam jít
Zdroj: Freepik

Daniela nemá se svým otčímem dobrý vztah, protože se ji podle jejího názoru snaží zničit. Vymýšlí si na ni nesmysly a matka mu to věří. Kdyby to jen trochu šlo, tak se Daniela odstěhuje, ale dokud studuje, musí snášet Luboše a jeho intriky.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 17. 03. 2023 07:00

Táta od nás odešel, když mi bylo devět. Máma si dva roky na to našla nového partnera Luboše (50). Od začátku mě nemá rád a dělá mi naschvály, je na mě někdy i zlý. Byla bych nejraději, kdyby ho máma kopla do zadku, ale ta ho vždycky brání. Až to jen trochu půjde, musím se odstěhovat.

Otčím si na mě vymýšlel

Svého času to doma bylo vážně těžké. Naši se v jednom kuse hádali, lítaly talíře a já se bála, co se stane. Nakonec to naši vyřešili rozvodem. Táta od nás odešel, když mi bylo devět let. Zůstala jsem s mámou, protože táta o mě ani nestál. Byla to tvrdá zkouška života, ale s mámou jsme si slíbily, že to zvládneme.

Dva roky byl relativní klid. Máma nás dokázala uživit a mně se věnovala, jak jen mohla. Když mi jednoho dne představila na první pohled sympatického Luboše, byla jsem ráda, že už nebudeme samy. Nastěhoval se velmi rychle a začal si hrát na mého otce. Ze začátku opatrně. Chtěl mi kontrolovat úkoly, mít přehled o tom, s kým se stýkám.

Neměla jsem k němu stoprocentní důvěru, takže ne se vším jsem se mu svěřovala. Máma na něm mohla oči nechat. Všechno, co řekl, bylo svaté. Po delším čase si na mě začal u mamky vymýšlet. Například, že mě nachytal kouřit nebo že mu kradu peníze z peněženky. Místo toho, aby mamka věřila mně, postavila se na jeho stranu.

Máma se za mě nikdy nepostavila

A tím mezi mnou a Lubošem začal boj. Jakmile jsem nefungovala podle jeho představ, něco si na mě vymyslel a stěžoval si u mámy. Ta mi dávala zarachy nebo zkrouhla kapesné. S mámou se už vůbec nedalo mluvit. Na něj byla samé ťuťuňuňu a na mě jen ječela. Když jsem se Luboše stranou ptala, proč mi to dělá, jen se mi smál do obličeje.

V máminých očích byl totiž pan božský. Nakupoval, pomáhal jí s úklidem a vařením. To já byla ta, co se jen poflakuje a vymýšlí kraviny. V šestnácti jsem si našla kluka. Tomáše (23) jsem čas od času brala k nám. Ani na něm nenechal Luboš niť suchou. Udělal z něj šmejda, až mi máma zakázala, aby k nám chodil.

Tomáš to ale vydržel a jsme spolu dodnes. Jen se nesmíme vídat u nás doma. Přesto, že jsem plnoletá. Problém je v tom, že ještě studuji. Chodím sice na brigádu, ale na vlastní život nemám peníze. A to je to, s čím na mě máma může. A tak poslouchám, jak si na mě Luboš v jednom kuse vymýšlí a u matky mě špiní.

Jakmile dostuduji, stěhuji se

Nechápu, kam dala rozum. Jak to, že nevidí, že se mě ten chlap snaží psychicky zničit? Proč se za ty roky nikdy nepostavila na moji stranu? Vždyť jsem její dítě, její krev. Kdybych nestudovala, už bych byla pryč. Jenže školu si dodělat chci, a tak to doma musím přetrpět. Někdy si říkám, jestli by mi nebylo líp s tátou.

I když on se od Luboše moc neliší. Nevím, proč si máma vybírá stejné typy. Jakmile dostuduji, najdu si práci a šlápnu na zmizík. A budu hodně přemýšlet, jestli se s mámou chci ještě někdy vidět. Jsem zklamaná tím, že mě vyměnila za chlapa, který je podle mě jen podlý hajzlík.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články