Karel (40): Biologický otec mého vyženěného syna se po letech zjevil u nás. Co chce?

Karel (40): Biologický otec mého vyženěného syna se po letech zjevil u nás. Co chce?
Zdroj: Freepik

Pan Karel má svého nevlastního syna opravdu rád. Bere ho skoro jako za svého. Teď, když se u dveří jejich bytu objevil jeho pravý biologický otec, neví, co od něj očekávat.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 04. 02. 2023 17:00

Před pěti lety jsem se zamiloval. Nikola (34) je nádherná bytost, kterou jsem potkal v kavárně, kde obsluhovala. Ihned jsem ji proto musel pozvat na schůzku, která dopadla skvěle. Nikola mi hned na začátku našeho vztahu řekla, že má čtyřletého syna.

Kryštof je úžasný kluk

Kryštofa jsem poznal asi 2 měsíce po našem seznámení. Byl to úžasný kluk a hned jsme si padli do noty. Byla s ním zábava a okamžitě mě začal brát jako kamaráda. Nebyl žádný problém s vysvětlováním, že teď chodím s jeho maminkou, ale že tatínka mu nahrazovat nechci. Pochopil tedy, že nejsem žádná hrozba a sblížili jsme se.

Stejně jako já miluje fotbal, a proto jsme od začátku měli společné téma. Začal jsem ho brát na zápasy a když byl trochu starší, přihlásil jsem ho do kroužku. Fotbal ho doteď nepřestal bavit, a navíc je velmi nadaný. Nejlepší útočník v týmu. A já na něj nemůžu být pyšnější.

Nikola vychovávala syna sama

Jelikož nám to s Nikolou klapalo, požádal jsem ji před dvěma lety o ruku a před rokem jsme měli svatbu. Kryštof přijal naše zasnoubení i svatbu s velkým nadšením. Bylo až překvapivé, s jakou vervou se žene nám pomáhat s přípravou svatby.

Samozřejmě, že i párkrát došlo na nepříjemný rozhovor s Nikolou o otci Kryštofa. Bylo mi jasné, že o tom nerada mluví, ale jelikož jsme spolu plánovali budoucnost, měl jsem potřebu vědět všechno. „Nebyl to chytrý tah, udělat si dítě s mužem, jakým je Pavel. Mělo mě napadnout, že nás opustí a o Kryštofa nebude jevit žádný zájem,“ svěřovala se mi Nikola a dodala: „Od Kryštofových dvou let ho Pavel neviděl.“

Biologický otec se najednou objevil ve dveřích

Bylo mi Kryštofa velmi líto, že o něj jeho biologický otec nestojí. Slíbil jsem si, že pro toho malého klučinu udělám cokoliv, abych mu jeho otce co nejlépe vynahradil. Před týdnem jsem ale zažil pořádný šok. Na prahu našich dveří se objevil Kryštofův biologický otec Pavel. Před Nikolou dělal, jako by se nechumelilo, a že by rád začal vídat Kryštofa pravidelně.

Nikola nechce kontaktu otce se synem bránit, ale já mám teď o Kryštofa obavy. Co když svůj slib Pavel nemyslí vážně? Když ho opustil jednou, nemusí být pro něj problém opustit ho podruhé. Nevím, jak a jestli vůbec, do jejich vztahu zasahovat. Bojím se, aby se Kryštof nespálil. Podle toho, co jsem slyšel, není Pavel žádný svatoušek.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články