Dojemné loučení. Pár, který společně strávil 62 let, se v nemocnici naposledy držel za ruce

Dojemné loučení. Pár, který společně strávil 62 let, se v nemocnici naposledy držel za ruce
Zdroj: University Hospitals of Derby and Burton NHS Foundation Trust

Některé vztahy nevydrží ani týden, jiné páry společně stráví pár měsíců, ovšem aby spolu dva lidé vydrželi dlouhých 62 let, to se jen tak nevidí. Manželé John a Marjorie Wilsonovi to dokázali, jejich cesty už se ale bohužel rozdělily.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 13. 07. 2020 11:24

John Wilson si vzal Marjorie za ženu před dlouhými 62 lety. Společně toho prožili opravdu hodně a svými vzpomínkami by popsali listy mnoha knih. Jenže každý příběh jednou končí a ten jejich napsal poslední tečku v polovině června letošního roku.

Spojili jim postele

Johnovi byla v květnu diagnostikována rakovina v terminálním stádiu, a jelikož mu bylo už 92 let, tak věděl, že se jeho životní cesta blíží ke konci. Byl proto převezený do Queen's Hospital Burton, kde v té době byla i jeho životní láska Marjorie.

Osmaosmdesátiletá Marjorie už měla být přesunuta zpátky do svého pečovatelského domu, jenže personálu nemocnice rychle došlo, že se pak už se svým manželem nikdy neuvidí. V té chvíli přišla sestra Emma Barker s nápadem, že manželům na pár minut spojí jejich postele, aby se mohli naposledy rozloučit.

Děkuji vám!

John a Marjorie se drželi asi deset minut za ruce a užívali si poslední společné chvíle, které personál nemocnice stihl i zdokumentovat. „Nedokážu si ani představit, jaké to je být s někým déle než 60 let a vědět, že ho už nikdy neuvidím,“ citoval Emmu portál ladbible.com. „Důvodem, proč jsem zdravotní sestrou, je péče o lidi a chvíle, jako byla tato,“ dodala.

Poslední fotografii manželského páru dostala i rodina Johna a Marjorie. „Když to viděli, bylo to velmi emotivní a silné,“ uvedla Emma a pokračovala: „Ráda se ke všem pacientům chovám tak, jako by byli má rodina.“

Poté, co syn manželů Wilsonových obdržel fotografii svých rodičů, napsal do nemocnice dojemný dopis. Mimo jiné v něm děkoval personálu, že jeho otec mohl umřít tak, jak chtěl. „Doma, pokojně a v mém náručí,“ napsal Kurt.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články