Ema (34): Postěžovala jsem si kamarádce, že pořád nemůžu najít toho pravého. Ona mi na to řekla dost hnusnou věc

Ema (34): Postěžovala jsem si kamarádce, že pořád nemůžu najít toho pravého. Ona mi na to řekla dost hnusnou věc
Zdroj: Unsplash

Jak si najít perfektní protějšek, který by se k vám hodil? To je otázka, která trápí mnoho nezadaných. Emina kamarádka v tom má jasno, podle ní je Ema moc vybíravá a nechce se kvůli partnerovi měnit.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 29. 07. 2023 07:00

Je mi přes třicet a jsem stále single. Když mi bylo pětadvacet, říkala jsem si, že tak do dvou let budu mít svatbu. Když mi bylo třicet, říkala jsem si totéž. Teď už mi je dost přes třicet a stále v mé blízkosti není nikdo, s kým by to vypadalo nadějně.

Zatím se neobjevil ten pravý

V některých ohledech začínám být zoufalá. Vyzkoušela jsem snad úplně všechno, chodila jsem na rande naslepo, zkusila jsem seznamovací aplikaci, a nic. Když se s nějakým mužem potkám, není to prostě ono. Po hodině se s ním začnu nudit a celou dobu si přeji, aby už rande skončilo.

Všichni neustále mluví jen o sobě, mají nemístné vtipy a myslí si, jak jsou vtipní, je to prostě horor. Žádný z mužů, se kterými jsem se za poslední roky setkala, mě nijak nepřesvědčil, že on je ten pravý. Je to smutné, ale je to tak.

Žádala jsem o pomoc kamarádku

Začínám být zoufalá, už jsem ve věku, kdy se lidé usazují, mají děti, zakládají rodiny a já bych to také moc chtěla. Se svým problémem jsem se proto svěřila kamarádce Nikole. Ráda na ni dám, je moc chytrá a vždy mi dobře poradí. Stěžovala jsem si, že nemůžu najít chlapa. „Chci někoho, kdo mě přijme takovou, jaká jsem. Moje osobnost je hotová a já se odmítám kvůli někomu měnit,“ řekla jsem jí nad sklenkou vína.

„Nevím, jestli je tvůj přístup k randění správný. Myslím, že když člověk najde toho pravého, měl by uvažovat o změně sebe sama. Třeba i malé. Ve vztahu jde především o kompromis. Když nebudeš chtít ustoupit, nikam se nedostanete,“ řekla mi. Nechápala jsem, jak to myslí. To by přece nebyla pravá láska a nevydrželo by to, kdybychom se kvůli druhému změnili.

Podle kamarádky nejsem na vztah připravená

Nikola v tom má ale jasno. „Podle mě ještě na takový závazek nejsi připravená. Bojíš se vázat, a proto nemůžeš nikoho najít. Rovnou na všech mužích, které potkáš, hledáš chyby, a to je jasné, že ti pak nic nevyjde,“ zakončila konverzaci o mém vztahovém životě.

Docela mě zaskočila, byla ke mně dost krutá. Mrzí mě, že si tohle o mně myslí. Ale svůj přístup ke vztahům rozhodně nehodlám měnit. Podle mě mám pravdu já.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články