Gabriela (41): Zaměnila jsem lásku za drahé dárky. Teď už není cesty zpět

Gabriela (41): Zaměnila jsem lásku za drahé dárky. Teď už není cesty zpět
Zdroj: Unsplash

Gábina žila 11 let po boku bohatého muže. Ten jí dopřával luxus, o kterém nikdy ani nesnila. Neomezený přístup k penězům, k tomu drahé šperky a drahá auta. Myslela si, že si žije svůj sen. Ovšem jen do chvíle, než spatřila Richarda s jinou ženou.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 26. 07. 2022 13:00

Když jsem poznala Richarda (47), stala se ze mě vydržovaná panička. Nechala jsem si kupovat drahé dary a zapomněla přitom na to, co je v životě důležité. Teď jsem prozřela, ale už není cesty zpět. Zůstanu s luxusními kabelkami, ale bez milujícího partnera, bez dětí a bez lásky.

Začala jsem žít s bohatým mužem

Nikdy jsem neplánovala, že si najdu bohatého muže. Všechno se to přihodilo víceméně náhodou před jedenácti lety. Jako hosteska jsem se ocitla na jedné akci, plné zámožných lidí. Zatímco jsem jim pod nos nosila kaviár, oni řešili, do čeho budou investovat svoje miliony.

Toho večera jsem pořád cítila v zádech cizí pohled. Patřil Richardovi, který mě po skončení akce pozval na rande. Zdál se mi být jiný než většina těch bohatých zobáků. Dalo se s ním normálně bavit a já se do něj zakoukala. Nemluvím zde o bláznivé zamilovanosti. Zkrátka mi s ním bylo dobře. Začali jsme se pravidelně scházet.

Když mi asi na pátou schůzku přinesl šperk v hodnotě auta, málem jsem spadla pod stůl. Dar jsem odmítala přijmout, ale Richard byl neodbytný. Nakonec si prosadil svoji a šperk mi připnul na krk. Toho dne jsem se pomyslně uvázala k životu, který jsem vlastně ani nechtěla. Jenže to vím až dnes, kdy jsem nešťastná, nemilovaná. Pouze obklopená luxusem a penězi.

Zaslepily mě luxus a peníze

S další schůzkou přišly drahé kabelky, nový vůz a neomezená kreditní karta. Kupovala jsem si věci, o kterých se mi do té doby ani nezdálo. Richard mi umožnil, abych nemusela chodit do práce. Myslela jsem si, že se mi splnil sen. Mít neomezený přístup k penězům, koupit si všechno, co mě napadne, a ještě mít fůru volného času? Kdo by to nechtěl!

S Richardem jsme pravidelně létali do Dubaje či na Maledivy. Vozili si zadek v drahých autech, obráželi večírky a vyhlášené akce. Když jsem přišla do společnosti v šatech za 250 tisíc, připadala jsem si jako bohyně. A Richard se tak ke mně choval. Ovšem jen do chvíle, kdy jsem třeba řekla, že bych chtěla jet za rodiči.

I když to neřekl přímo, zakázal mi to. Doporučil mi styky s rodinou omezit. Tvrdil, že můj život nepochopí, a tak bude lepší, když se s nimi neuvidím. Jako útěchu mi zaplatil plastiku prsou a botox, po kterém jsem tolik toužila. Roky plynuly a já si žila na růžovém obláčku. Bohužel jsem se probudila příliš pozdě.

Došlo mi, že nejsem šťastná

Když jsem zahlédla Richarda v obětí s mladší ženou, moje kontrolky začaly svítit rudě. Udeřila jsem na něj, kdo byla ta žena. Bez vysvětlování mi jednu fláknul. A to se slovy, že mi do toho nic není. Druhý den se omluvil a přihodil k tomu drahý šperk. Život ve zlaté kleci mi najednou nepřišel tak skvělý.

Zatímco se kamarádky veselily se svými dětmi na pískovišti, já se honila na podpatcích po ubíjejících večírcích. Večer co večer jsem brečela do polštáře. Došla mi totiž jedna zásadní věc. Nejsem šťastná. Peníze a všechno to kolem je jen pozlátko. Štěstí tkví v něčem jiném. A já to chci rychle dohnat.

Jenže je mi čtyřicet, na děti je pozdě, Richard mě ze svých spárů jen tak nepustí. Lituji dne, kdy mi navlékl první šperk. Bude mi trvat léta, než ho dokážu sundat a postavit se na vlastní nohy. Možná to po těch letech života v přepychu ani nezvládnu. Už ani nevím, co je to každý den vstávat do práce a vydělávat si na chleba.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články