Liběna (58): Syn mi vyčítá, že nemám čas na vnučku. Jenže já nechci propásnout lásku svého života

Liběna (58): Syn mi vyčítá, že nemám čas na vnučku. Jenže já nechci propásnout lásku svého života
Zdroj: Pexels

Liběna se před šesti lety rozvedla a zůstala sama. Hodně se upnula na syna a nutila ho do založení rodiny. Tolik si přála být babičkou! Když se konečně dočkala, do života jí vstoupil charismatický Richard a převrátil ho vzhůru nohama.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 02. 09. 2022 13:00

Ještě před pěti lety jsem si nepřála nic jiného, než aby syn se svojí ženou založili rodinu. Tak moc jsem toužila po vnoučátku. Viděla jsem se jako hlídací babička. Dnes už mají roční holčičku, ale věci se změnily. Já si po bolestném rozvodu našla novou lásku. Kvůli ní už nemám čas na hlídání a syn Tomáš (30) se zlobí, že jsem dala přednost randění před vnučkou.

Nutila jsem syna do založení rodiny

Občas je až k neuvěření, co si pro nás život přichystá. Já se třeba před šesti lety nečekaně rozvedla. Bývalý manžel se rozhodl, že si chce ještě užívat, a zahodil dvacet pět let manželství. Nebudu zastírat, bylo to pro mě těžké. Pomalu ze dne na den jsem zůstala sama. Nevěděla jsem, do čeho píchnout. Můj život mi přišel tak nicotný.

V té době jsem se hodně upnula k synovi a jeho ženě Gábině. Pořád jsem jim podstrkovala myšlenku na založení rodiny. Představa, že ze mě bude hlídací babička, byla utěšující a naplňující zároveň. Jenže jako na potvoru se jim nedařilo. Já v jednom kuse dotírala a nosila rady, jak správně počít dítě.

Vím moc dobře, jak jsem jim tím lezla na nervy. Jenže já nutně potřebovala najít smysl života. Něco, co mě zaměstná. Syn mi zase pořád opakoval, abych si někoho našla. ,,Ještě nejsi tak stará,“ ponoukal mě. Na jeho popud jsem si založila profil na seznamce. Randila jsem jako o život a nic z toho.

Místo hlídání vnučky chodím na rande

Čas se vlekl a já se začala smiřovat s tím, že umřu sama. Syn byl s Gabčou a nikoho jiného jsem neměla. Pak ale přišla ta skvělá zpráva. ,,Mami, Gábina je těhotná. Budeš babička,“ jásal. Stejně jako syn jsem byla štěstím bez sebe. Hned jsem začala se snachou objíždět lékařské prohlídky a následně obchody s miminkovským zbožím.

Byla jsem tak natěšená, že už jsem Gábině plánovala, jak budu pomáhat a hlídat. To jsem ale netušila, že těsně po narození vnučky najdu lásku. Do života mi vstoupil Richard (64). Totálně jsem mu propadla. I když mi táhne na šedesát, po jeho boku se cítím jako dvacetiletá holka. Jezdíme spolu po světě, jsme pořád jednou nohou v zahraničí.

A to je to, co mi začalo dělat v rodině zle. Gábina mi tři týdny po porodu volala, že by potřebovala hlídání. Já ten den měla zrovna rande s Richardem a nechtěla ho rušit. Musela jsem se jí omluvit. Tenkrát to pochopila, později už ne. Moje sliby, jak budu pomáhat, se bohužel nenaplní. Chci být jen s Richardem.

Zkrátka nechci zůstat sama

Po rozvodu jsem v lásku nevěřila. Teď ji mám a nechci si ji nechat utéct. Jednou jsme společně vzali malou Violu na výlet. Bohužel to neproběhlo podle představ. Pořád plakala v kočárku. Když jsme ji zrovna nekrmili, hledali jsme přebalovací pult. Nikdo z nás si to neužil. Richard mě opatrně požádal, abych ji s sebou příště nebrala. A já to cítila stejně.

Takže vždycky, když mi Tomáš nebo Gabča volají a prosí o hlídání, odmítám. Na jedné straně je mi to líto, ale musím si pohlídat i své štěstí. Roční dítě žádá ještě fůru péče a starostí. Až bude starší, tak třeba může jezdit s námi. Teď to ale nejde. Vím moc dobře, jak se na mě syn zlobí, ale nemohu jinak. Je to možná moje poslední šance, jak nezestárnout sama.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články