Markéta (29): Z čertů jsem měla panickou hrůzu, nakonec jsem se za jednoho provdala

Markéta (29): Z čertů jsem měla panickou hrůzu, nakonec jsem se za jednoho provdala
Zdroj: Freepik

Když byla Markéta malá holka, čertů se ohromně bála. Pak ale v jednom, kterého objednala pro svého pětiletého syna na Mikuláše, našla životní lásku…

Jan Švanda
Jan Švanda 23. 11. 2022 10:00

Před několika lety jsem se s malým synem Kryštofem připravovala na první Vánoce bez tatínka. Byla jsem čerstvě rozvedená, ale chtěla jsem zachovat všechny zvyklosti. A svého pětiletého rošťáka jsem nechtěla ochudit ani o tradiční návštěvu Mikuláše, anděla a čerta, byť jsem se ho jako malá strašně bála.

Čerta jsem si našla na internetu

Brouzdala jsem po internetu a našla inzerát, který mě zaujal. Kontaktovala jsem proto jakéhosi Rudolfa, který návštěvu mýtické trojice organizoval. V telefonu mě zaujal jeho příjemný hlas. Byl velmi milý a domluvili jsme se hodně rychle. Řekl, že čerta bude hrát on, Mikuláše a anděla pak jeho kamarád s manželkou. Dohoda zněla tak, že až budou před vchodem, prozvoní mě a já sejdu dolů. Předám mu balíček pro Kryštůfka a pustím ho dovnitř. Přijít měli odpoledne v pět.

Bylo Mikuláše a já s napětím vyhlížela sedmnáctou hodinu, na které jsme se s Rudolfem dohodli. Dorazili včas. Jejich kostýmy vypadaly opravdu božsky. Mikuláš byl oděn do bílého roucha a měl nádherné bílé vousy. Vedle něj se culila pohledná, štíhlá blondýna se zlatou hvězdou na čele, kterou by bral jako anděla snad každý chlap. A za nimi stál čert Ruda. Kdybych ho potkala v noci na ulici, tak zahodím peněženku, všechny věci a zdrhám pryč.

Setkání s čertem bylo báječné

Také syn byl z návštěvy nadšený, i když čerta se bál a držel se mě jako klíště. Po čtení z knihy hříchů sliboval, že už bude hodný. Roztřeseným hlasem pak ze sebe vysoukal básničku. Když za to dostal balíček sladkostí, v mžiku se mu rozzářily oči.

Nejvíc asi všechny pobavil, když se ho čert zeptal, jestli zná někoho, kdo zlobí. Aby ho mohl místo něj vzít do pytle a odnést do pekla. „Paní kuchařku ze školky, aby už nevařila ten zelenej blivajz a jelenice,“ vypálil střelhbitě. Návštěvě jsem vysvětlila, že mluvil o špenátu a jitrnicích. Rozloučili jsme se a já ještě večer psala Rudolfovi děkovnou zprávu, že odvedli opravdu dobrou práci. Poděkoval mi a napsal, že to bylo fajn. Slíbila jsem mu, že se příští rok zase ozvu.

Vzala jsem si čerta

Uběhly asi dva týdny a já šla na poštu pro doporučený dopis. Stála jsem ve frontě a najednou pozoruju, že se na mě líbezně dívá a usmívá jeden tmavovlasý muž v kabátě. Na pohled fakt pěknej chlap, urostlej, s modrýma očima a vysportovanou figurou. Přišel za mnou a říká: „Dobrý den, my dva se známe."

„Fakt? A odkud?“ vyptávala jsem se zvědavě. „Já jsem Ruda. Čert Ruda,“ mrknul na mě, čímž spustil mohutnou lavinu smíchu. Byla jsem nadšená, ten děsivý čert je ve skutečnosti nádherný chlap. Padli jsme si do oka a začali si intenzivně psát. Pak jsme zašli na rande a celý večer se skvěle bavili. Později padla první pusa a začali jsme spolu chodit. Rudu jsem si po dvou letech vzala a i můj malý Kryštůfek si ho oblíbil. Jen na mikulášské návštěvy už k nám chodí někdo jiný.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články