Michal (32): Odjel jsem pryč a večer měl videohovor se ženou. Nevěřil jsem vlastním očím

Michal (32): Odjel jsem pryč a večer měl videohovor se ženou. Nevěřil jsem vlastním očím

Michal donedávna tvrdil, že je šťastně ženatý. To se ale změnilo v den, kdy odjel na služební cestu. Svou manželku Markétu velmi miloval, a tak jí večer volal, aby ji viděl. Co se stalo?

Tereza Procházková
Tereza Procházková 03. 10. 2020 16:30

S Markétou jsme měli za měsíc slavit první výročí svatby. Brali jsme se po roce vztahu a já věděl, že to je ta pravá. Plánovali jsme, že si ještě chvíli budeme užívat ve dvou a pak se zaměříme na miminko.

Brával jsem ji sebou

Jezdím každý měsíc na služební cesty a párkrát jsem sebou bral i Markétu. Ona si vždycky zašla někam na wellness, já přes den řešil práci a večery jsme trávili spolu. Většinou šlo o dva dny, ale mně i ty dva dny přišly bez Markéty jako věčnost. Když se nemohla utrhnout z práce, tak jsme si alespoň volali.

Chtěl jsem ji vidět aspoň na videu

Moje poslední služební cesta byla ale náročná. Potřebovali jsme řešit nový projekt a program byl až do večera, tak jsem Markétě řekl, že pojedu bez ní. O pauzách jsem si vždy našel chvíli, abych ji alespoň pozdravil a zeptal se, jak se má.

Když jsem večer padl unavený do postele, chtěl jsem ji vidět, tak jsem zapnul videohovor. Ona to nejdřív nebrala, i když bylo jedenáct večer, věděl jsem, že určitě nespí, tak jsem to zkusil znovu. To už mi to zvedla.

Zahlédl jsem postavu

Seděla v obýváku na gauči a říkala, že si čte knížku a půjde si už lehnout. Povídal jsem jí o tom, jaký jsem měl den, a byl jsem vážně rád, že ji vidím. Když v tom jsem zahlédl pohybující se stín. Normálně jak na její tvář a zeď svítilo světlo a házelo to přirozený stín, tak zprava se najednou kdosi zvedl a bylo vidět, jak někam jde, protože stín pokryl její obličej a Markéta se v tu chvíli podívala na vteřinu jinam.

„Kdo tam je?!“ vyhrkl jsem ze sebe, ale ona pohotově odpověděla, že nikdo. „Jasně jsem teď viděl, že tam někdo prošel!“ Ale ona dál opakovala, že tam nikdo není. Nevěděl jsem, co mám dělat. Byl jsem tři sta kilometrů daleko, nemohl jsem se o půlnoci sebrat a odjet. To, že někoho opravdu má, jsem odhalil až za dva týdny. Už spolu nejsme a já budu mít velký problém zase někomu věřit.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články