Libor (42): Manželka začíná hubnout do plavek. Stejně jako loni a předloni

Příběhy o životě: Manželka začíná hubnout do plavek. Stejně jako loni a předloni
Zdroj: Freepik

Pan Libor už sleduje snažení své manželky Adély s mírným pobavením. Jako každý rok, i teď nastala ta chvíle, kdy začala s hubnutím do plavek. Libor už tuší, jak to dopadne.

Jana Jánská
Jana Jánská 05. 03. 2024 13:00

Já už se tím prostě jen bavím. Nechápu, proč moje Adéla (45) kolem toho tolik nadělá. Nepřijde mi tlustá, na svůj věk je celkem v pohodě. Mám ji za co chytit a to se mi líbí. Jenže ona není se sebou spokojená.

Manželka začíná hubnout každý rok

Už si přesně nepamatuju, kdy s tím začala, ale vím, že loni a předloni podnikla pokus o shození nějakých kil. Obvykle začíná ambiciózně a naplánuje si někdy v únoru nebo březnu, že do léta bude pryč deset kilogramů.

Má na to pět měsíců, takže by to nemuselo být tak složité. První měsíc se drží. Jí víc zeleniny, hýbe se a tak dále. Na konci druhého měsíce to začne trošku haprovat a ona poleví. V průběhu třetího už vidí, že se váha nehýbe správným směrem, tak začíná být trošku nervní.

Čtvrtý měsíc je o tom, že si říká, jak ještě má šanci všechno doběhnout. To se pak motivuje i s nějakou kámoškou, která je na tom stejně. Pátý měsíc je zlomový. Zjistí, že léto je tady a ona má dolu jen pár kil. Je z toho nešťastná a říká, že nepůjdeme na dovolenou k moři ani na koupaliště.

Pustila se do hubnutí

Letos je to stejné. Když jsem o víkendu viděl, že já a děti máme na talířích rajskou s masem a knedlíkem, zatímco Adéla hromadu salátu, došlo mi, že opět nastal ten čas. "Zlato, nechceš se na to letos vykašlat?" nadhodil jsem nevinně. Adéla zavrtěla hlavou a dál žvýkala nějaký zelený list.

"Podle mě jsi v pohodě," pokračoval jsem. Kouknul jsem na děti, jestli mě podpoří. "Maminka je ta nejhezčí maminka ze všech," řekla Pája (9). Terka (7) nad tím chvíli přemýšlela a pak šla maminku obejmout.

Jenže té to nestačilo. "Prostě chci zhubnout do plavek. Na tom nevidím nic špatného," zapojila se konečně do debaty manželka. Chvíli jsem uvažoval, jestli jí nepřipomenu, že se tím trápí každý rok, ale asi by to nebyla nejvhodnější reakce.

Manželka hubne do plavek

A tak sleduji, jak se snaží a každý den i několikrát stojí na váze. Má na to nějakou aplikaci, kam si všechno píše. Já už se tím jenom bavím, protože vím, jak to dopadne. Pár týdnů jí hubnutí vydrží, pak bude smutná, poté naštvaná.

Škoda, že si nedá říct. Myslím si, že má dobrou figuru. Ale ona mě prostě neposlouchá.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články