Zita (32): Když jsem hubla já, manžel se mi smál. Teď shazuje kila kvůli mladší kolegyni

Zita (32): Když jsem hubla já, manžel se mi smál. Teď shazuje kila kvůli mladší kolegyni
Zdroj: Unsplash

Když Zita začala hubnout, její manžel Ivan se tomu vysmíval. Po nějaké době však sám přišel s tím, že musí zhubnout. Důvodem není Zita, nýbrž mladší kolegyně v práci. Zita kvůli tomu ztratila motivaci. Cítí potupu, že inspirací k hubnutí nebyla manželovi ona sama.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 05. 07. 2022 13:00

Když jsem se rozhodla, že shodím nějaké to kilo, můj manžel Ivan (38) nad tím ohrnoval nos. Já jsem pro něj nebyla dostatečnou motivací, aby se přidal. Sotva však začala v práci hubnout kolegyňka Marin (30), může se Ivan roztrhnout, aby shodil pivní pupek. A mě to šíleně vadí.

Manžel se vysmíval mému hubnutí

Nedá se říct, že bych byla vyloženě tlustá. Jen jsem se zkrátka přestala ve svém těle cítit dobře. Škrtily mě kalhoty a cítila jsem se ustavičně nafouklá. Tak jsem se v říjnu minulého roku rozhodla, že shodím sedm kilo. Věděla jsem, že mi k tomu stačí úprava jídelníčku a pravidelný pohyb. Naordinovala jsem si k večeři zeleninové saláty a vyřadila neřest v podobě čokolády.

Ivan si toho všimnul poměrně rychle. „Ty zase hubneš?" pronesl opovržlivě. „Zase? Kdy já naposledy hubla, prosím tě?" nechtěla jsem se nechat rozhodit. Ivan ale posměšně okomentoval každé moje jídlo. „Pohanka? Tak tu bych nejedl," urážel mou snídani. „Vždyť ti to taky nikdo nenutí," odbyla jsem ho. Měl hloupé řeči i na to, že jsem začala dvakrát týdně chodit běhat.

Já ho k tomu potřebovala. Musel totiž v době mého sportování hlídat syna Ludvíka. Na konci roku jsem měla o dvě a půl kila méně. Byla jsem za to ráda. Motivovalo mě to k dalšímu snažení. Ivan byl stále v pozici vysmívače. Nebrala jsem si to osobně. Dělala jsem to především kvůli sobě.

Manžel začal hubnout kvůli mladší kolegyni

V polovině ledna přijel Ivan celý vyplašený. „Musím zhubnout," jančil. „Ježíši, co se děje?" divila jsem se. „Musím prostě začít hubnout. Marin v práci se pustila do hubnutí," podal vysvětlení. „A má bejt?" pronesla jsem žárlivě. „Jak budu vedle ní vypadat s tím pivním břichem?" dodal a zběsile u toho krájel mrkev.

„Budu jíst, co ty. Zhubla jsi po tom, ne?" hledal inspiraci. „Takže teď ti pohanka vadit nebude?" vtipkovala jsem. „Nebudu pít pivo a budu se také hýbat. Odteď chodím každý den do posilovny," maloval si budoucnost a mě chytl vztek. „Takže já jsem pro tebe motivací nebyla, ale nějaká Marin jo? Není to divný?" urazila jsem se.

„To si nesmíš tak brát. Marin je hvězda firmy. Vždyť víš, jak vypadá," zlehčoval situaci. „Kvůli mně si hubnout nechtěl. A teď se můžeš přetrhnout...“ dala jsem najevo své pocity. Ivanovi to ale nedocvaklo. Začala jsem tedy vařit zdravě pro dva. Jenže Ivan mi svým novým životním stylem sebral volný čas potřebný k tomu, abych mohla cvičit.

Manžel zhubnul, já to vzdala

Uběhlo pět měsíců a Ivan je jako proutek. Já to vzdala. Tak mě to demotivovalo, že jsem opět sklouzla ke starým zvykům. Večer si místo salátu dávám pytlíček brambůrků a zapíjím to sladkou limonádou. Ivan je ve formě a sklízí obdiv mladší kolegyně. Celé je to špatně. Jeden by řekl, že možná řeším nesmysl, ale mě se to velmi dotklo.

Přestala jsem mu vařit zdravá jídla, ale to ho nerozhodilo. Marin mu nabídla zdravé recepty a on si teď kuchtí sám. Dokonce mě vyzval k tomu, abych začala zase hubnout, protože kynu. Přitom já se na něj tak zlobím. Mohli jsme hubnout spolu. A ne každý zvlášť. Potřebuji znovu získat motivaci, aby mi hubnutí dávalo smysl. Teď to necítím, když vím, že to manžel dělá pro obdiv jiné ženy.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články