Michaela (34): Manžel se mě na koupališti zeptal, proč nevypadám jako ta hubená kráska

Michaela (34): Manžel se mě na koupališti zeptal, proč nevypadám jako ta hubená kráska
Zdroj: Unsplash

Míša si roky nalhávala, že je ve svém těle spokojená. Až když se jí manžel natvrdo zeptal, proč je tlustá, začala jednat. S odbornou pomocí shodila 20 kilo. A opět má manželovu pozornost. Nebýt jeho kritiky, bůh ví, jak by to skončilo.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 25. 06. 2022 14:30

Manžel Vlasta (37) řekl, že jsem tlustá. Mohla jsem se tvářit uraženě a čekat na omluvu. Místo toho jsem se rozhodla, že s tím něco udělám. S pomocí nutriční terapeutky jsem se dostala zase do formy. Teď už od manžela slyším jen samou chválu.

Manžel obdivoval hubenou ženu na koupališti

Nikdy jsem s váhou neměla problém. Většinu svého života jsem byla hubená. Vše se změnilo po porodu dcery Josefíny (9). Poporodní kila se mě držela jako klíště. Dokud byla dcera malá, neřešila jsem to. Nebyl na to čas. Péče o malé dítě mě zaměstnávala natolik, že jsem zcela zapomněla na sebe. Takže k 15 kilogramům, které jsem si odnesla z těhotenství, přibývala další.

Občas jsem se nad tím sama zarazila. Místo velikosti 38 jsem najednou oblékala 44. Podvědomě jsem věděla, že to není dobré. Dokud se Vlasta tvářil, že mu to nevadí, nevadilo to ani mě. Proč taky? Naivně jsem si myslela, že jsem ve svém těle spokojená. Vody se rozvířily před rokem na koupališti.

Seděla jsem rozkydlá na dece a cpala se bagetou. Kolem nás prošla žena mého věku, ale s jedním zásadním rozdílem. Byla hubená a zpevněná. Vlasta na ní mohl oči nechat. Pohledem sjížděl její pozadí a prsa. Když jsem viděla, jak blaženě se na ni dívá, vzteky jsem dojedla bagetu na jedno kousnutí.

Manželova slova o tom, že jsem tlustá mě rozhýbala

On se poté otočil na mě a položil mi zásadní otázku: „Proč nevypadáš jako ona?" Zatrnulo mi. S pusou plnou jídla jsem řekla, že paní asi nemá děti. Vlasta si povzdechl a vzal dceru do bazénu. Já zůstala na dece a spustily se mi slzy. Koukala jsem na ženy kolem mě. Jak se promenádují v bikinách, zatímco já si sedím se svými břišními pneumatikami na dece a bulím.

O pár dní později, kdy mě Vlasta zastihl u talíře s rajskou, řekl něco, co mě probudilo. „Možná by ses neměla tak cpát. Podívej se na sebe, jak vypadáš. Nikdy jsi takhle tlustá nebyla," pronesl a mě přešla chuť. Ve spojitosti s ženou na koupališti se do mě dala lítost. Však já to tak nenechám, řekla jsem si pro sebe.

Zvedla jsem telefon a zavolala své známé, která je nutriční terapeutka. „Laďko, potřebuji nutně tvou pomoc," vybalila jsem na ni a tím začala moje éra hubnutí. Když mi změřila poměr tuku v těle, nestačila jsem se divit. „Holka, máš problém. Musíš začít makat," pronesla vážně. Sestavila mi jídelníček na míru a naordinovala cvičení.

U manžela zase sklízím obdiv

Během následujícího roku jsem shodila 20 kilo. Vlasta si toho velmi rychle začal všímat. Dokonce se vrátila vyšší intenzita hrátek v ložnici. Já se dostala o tři konfekční velikosti dolů. Odměna za mou snahu byla sladká. Před 14 jsme byli dny na koupališti. Odvážila jsem se obléct dvoudílné plavky. Vlasta se na mě zadíval a řekl: „Jsem na tebe hrdý. Jsi krásná,"

A to bylo něco k nezaplacení. I když mě jeho slova před rokem bolela, byla nutná. Nebýt toho, že mi řekl pravdu, myslím, že jsem dnes zase o něco větší. Váhu si chci za každou cenu udržet, stejně jako manželovu pozornost. Ženský, to, že máme děti, ještě neznamená, že na sebe musíme dlabat. Teď mám svoje tělo zase ráda.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články