Petr (52): Moje žena přibrala dvacet kilo. Když začala hubnout, nebylo to kvůli mně

Petr (52): Moje žena přibrala dvacet kilo. Když začala hubnout, nebylo to kvůli mně
Zdroj: Unsplash

Když si Petr bral Moniku, byla to štíhlá žena, která by nějaké to kilo navíc klidně snesla. Za ta léta ale trochu narostla. A ač se jí snažil taktně naznačit, že se mu to nelíbí, ona byla spokojená.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 25. 05. 2023 10:00

Na staré fotky mojí ženy Moniky (48) se dívám moc rád. Je mi trochu smutno z toho, jak byla krásně štíhlá. Chápu, že věk přináší kromě vrásek také nějaké ty kilogramy, ale Monika se začíná kulatit čím dál tím víc...

Manželka nikdy nebyla obézní

Monika se v jídle neomezovala nikdy, ale v mládí to na její postavu nemělo žádný vliv. Nebyla ani velká sportovkyně, nicméně byla stále v pohybu. Ať už v práci, nebo kolem dětí. Přibírat začala poté, co přišla o práci a krátce se léčila s depresemi.

Méně pohybu, víc jídla a přibývající věk – to vše brzy přineslo jasný efekt. Monika se mi začala měnit před očima. První rok jsem taktně mlčel, měl jsem za to, že se vše srovná do normálu. Její váha se ale nezastavila. Snažil jsem se doma zavádět zdravější stravu, narážel jsem na vlastní problémy se srdcem.

Monika ale spokojeně dál jedla, co se jí zachtělo. A skoro vůbec se nehýbala. Nevydržel jsem a zkusil s ní o tom upřímně mluvit. „Je to snad moje tělo. Ty přeci taky nemládneš. A já ti kvůli tomu neříkám, že mě už nepřitahuješ,“ vztekala se. Dal jsem jí čas, ať si to srovná v hlavě. Jenže ona snad na truc jedla ještě víc. Z mé strany nešlo o nějaké hloupé ultimátum, opravdu jsem s ní už nedokázal spát.

Do hubnutí se jí nechce

Nic jsme spolu neměli víc než půl roku. A jí to vyhovovalo. Tvrdila, že se nikterak nelišíme od mnoha jiných párů. A prý není její problém, když ji nemiluji takovou, jaká je. Tento přístup mi vadil už z principu. Odcizil nás natolik, že jsem nám zamluvil termín v manželské poradně.

Během povídání jsem z našeho příběhu vycházel jako „záporák“. Chudák Monika, která mi porodila dvě děti a prala se s depresí, je teď pranýřovaná za svou postavu. A já mám tu drzost po ní chtít, aby byla přes všechny trable krásná jako zamlada.

Zjednodušeně to zní opravdu takto absurdně. Ale když si pak žena po sezení v manželské poradně musela koupit tři větrníky, aby si „obalila nervy“, připadal jsem si jako blb. Po nějakém čase se najednou všechno změnilo a Monika začala hubnout takovou rychlostí, že jsem nestačil zírat.

Hubne kvůli někomu jinému

Nešlo mi to do hlavy, protože mezi námi dvěma už bylo všechno na bodu mrazu. Nechodili jsme ani do poradny a prakticky jsme spolu trávili čas jen kvůli dětem. Pak jsem pochopil hořkou pravdu. Moje žena hubla, protože byla zamilovaná.

Zkrátka se stalo, že Monika potkala někoho, kdo jí stál za to, aby se sebou něco udělala. Je to smutná realita, ale vlastně jsem jí nakonec štěstí přál. Na rozvod by u nás došlo v každém případě. Dnes je moje již bývalá žena znovu vdaná a o spoustu kil lehčí. Když mám občas osamělou chvilku, říkám si, jestli jsem někde neudělal chybu.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články