Táňa (29): Nevěru jsem neplánovala, ale manžel na mě nesáhl už půl roku

Táňa (29): Nevěru jsem neplánovala, ale manžel na mě nesáhl už půl roku
Zdroj: Unsplash

Táňa (29) je vdaná a má jedno dítě. Její manžel Kamil (42) toho má v práci hodně, takže v poslední době bývá dost nervózní. Chová se odtažitě a už půl roku spolu nespali. Táňa ho podvedla s kamarádem z univerzity. Teď přemýšlí nad tím, jestli se má Kamilovi přiznat.

Jana Jánská
Jana Jánská 20. 05. 2023 10:00

Můj vztah s Kamilem (42) se v poslední době změnil, bohužel ne k lepšímu. Pohltila ho práce a stres, často byl z toho všeho hodně nervózní. Přestal se zajímat o čas strávený se mnou, dokonce jsme si už ani moc nepovídali. Jako kdyby nebylo o čem. Také náš intimní život skomíral.

Doma to šlo od desíti k pěti

Kamil je o třináct let starší než já. Zpočátku mi imponovalo, že ví, co od života chce. Také má dobře rozběhnutou kariéru a divoká léta za sebou. Brala jsem to jako určitou pojistku. Po dvou letech vztahu jsme se pokusili o miminko a rychle se nám zadařilo.

Jenže narození Tobíka (2) patří k posledním pozitivním momentům v našem vztahu. Nevím, jestli je problém, že se Kamilův věk přehoupl přes čtyřicítku, nebo toho má v práci opravdu hodně, ale v poslední době bývá docela často nervózní. A to výrazně poznamenává i náš vztah.

Kamil přijde domů a ani pořádně neodzdraví. Neřekne mi, jak se měl, nedá mi pusu... Jsem ráda, že alespoň pro Tobíka má vlídné slovo a dokáže si s ním hrát celé hodiny. Jen já si doma připadám tak trochu navíc. A podobné pocity mám i v ložnici. Kamil si po večerech jen čte nebo kouká do mobilu.

Našla jsem, co mi doma chybí

Nějakou dobu jsem se snažila ho svádět. Večer jsem se okoupala, oblékla lehkou noční košilku, ale úspěch se nedostavil. Přitulila jsem se k němu a sice mě objal, ale necítila jsem z něj žádnou reakci. Jen tam tak ležel. A po chvilce mě to obvykle přestalo bavit.

Přemýšlela jsem nad tím, jak oživit náš ložnicový život. Nenapadlo mě hledat nějakou alternativu. Jenže člověk míní... Jednou jsem v knihkupectví potkala kamaráda z univerzity. Michal (30) byl tak plný energie a života, že jsem ani nevěděla, jak mě dotáhl do kavárny a vykládal mi, co všechno zažil v posledních letech.

Samozřejmě došlo i na vzpomínání na staré dobré časy. Neuvěřitelně jsem pookřála a najednou ze mně spadla všechna tíha. A tak jsem se s Michalem domluvila na dalším setkání. Nic jsem neplánovala. Jenže čím víc jsme mluvili, tím víc jsem cítila, že u něj najdu pochopení a laskavost. Tedy všechno, co mi chybí v manželství. Ještě ten den jsem překročila hranici a podvedla Kamila.

Podvedla jsem svého manžela

Vlastně ani nevím, jestli toho lituji. Jistě, není to vůči němu fér, ale jeho chování v posledních měsících taky nepovažuju za moc férové. S Michalem jsem se přestala stýkat. Přesto každý den uvažuji nad tím, jestli se mám Kamilovi přiznat.

On sám na mně zřejmě nic nepoznal, pořád se chová stejně odtažitě. A nevím, jestli je dobrý nápad jeho nevšímavost prorazit informací o nevěře. Rovněž ale nevím, jak dlouho to v takovém chladném vztahu vydržím...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články