Eliška (37): Podvedla jsem manžela, teď mě trápí výčitky svědomí. Mám se mu přiznat?

Eliška (37): Podvedla jsem manžela, teď mě trápí výčitky svědomí. Mám se mu přiznat?
Zdroj: Freepik

Eliška vyrazila na vánoční večírek, kam se jí původně ani nechtělo. Kdyby zůstala doma, nemusela byt teď řešit svoji nevěru. Na večírku se spustila s mladším kolegou a nyní toho lituje. Má doma skvělého manžela, který si to nezasloužil. Uvažuje nad tím, zda mu to má říct.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 23. 01. 2023 07:00

I když mi v manželství s Václavem (39) nic nechybí, během vánočního večírku jsem ho podvedla. V danou chvíli jsem se cítila dobře a momenty něhy s kolegou jsem si užívala. Sotva jsem vystřízlivěla, dostavily se výčitky svědomí. A ty mi teď nedají spát.

Vím, že mám skvělého manžela

Můj Václav je hodný chlap. Svědomitě se o nás stará. Naše dva syny miluje. Jakuba (12) podporuje v hokeji, který tolik zbožňuje. Kupuje mu výbavu a objíždí s ním zápasy. Mladší Viktor (9) je zase hudebně nadaný. I tam Vašek skvěle funguje. Nenechá si ujít jediné jeho vystoupení. Myslím, že si kluci nemohli přát lepšího tatínka.

Ke mně, jako k manželce, se chová jako ke královně. Doma mi se vším pomáhá. Pravidelně pro nás vymýšlí program. Zajdeme si do divadla i na večeři. Je to vzorný manžel a skvělý táta. A i když jsem si plně vědoma, že bych jen těžko hledala lepšího chlapa, udělala jsem něco neodpustitelného.

Na konci minulého roku jsme měli v práci vánoční večírek. Nechtělo se mi na něj, ale Václav trval na tom, abych šla. „Musíš se taky trochu bavit," vyháněl mě ze dveří. Slíbila jsem, že si dám s kolegy večeři a do desíti budu doma. Nakonec to ale všechno dopadlo jinak.

Na vánočním večírku jsem ho podvedla

Atmosféra na vánočním večírku byla skvělá. Neřešily se pracovní záležitosti a každý působil tak uvolněně. Když ke mně přistoupil mladší kolega Kamil (29) a nabídl mi skleničku šampusu, směle jsem ji na jeden lok vypila. Během chvíle jsem do sebe kopla další. S Kamilem jsme se usadili do ústraní a povídali si.

Při pohledu na hodinky, které odbíjely půlnoc, jsem se rozhodla, že ještě zůstanu. V duchu jsem děkovala manželovi, že mě donutil jít. Náramně jsem se bavila. Kamilovo letmé osahávání mě bavilo a já zatoužila po něčem víc. Vycítil, že jsem povolná a zatáhl mě do salónku, který za námi zamknul. „Toužím po tobě už měsíce," sténal mi do ucha.

Strhal ze mě šaty a položil na zem. V danou chvíli jsem si přišla tak sexy a neodolatelná. Přála jsem si, aby se mě zmocnil tak, jako to už roky nikdo neudělal. Měla jsem pocit absolutního štěstí. Když bylo po všem, pár minut jsme leželi na zemi a Kamil mě hladil po zádech. Dopili jsme spolu láhev šampusu a nad ránem se rozloučili.

Bojím se manželovi podívat do očí

Bála jsem, jestli nebude Vašek naštvaný. Opět mě nezklamal. Přinesl mi snídani do postele a celý den mi pomáhal zbavit se té děsné kocoviny. Když ta alkoholová odezněla, dostavila se ta morální. Co jsem to provedla? Přehrála jsem si předešlou noc a neskutečně se za sebe styděla. To nejhorší ale přišlo, když jsem se podívala do očí manželovi.

Nic netuší a dál mi dává najevo svoji lásku a náklonost. Myslela jsem si, že to v sobě dokážu udržet a nic mu neříct. Bojím se ale, že to nedokážu. S Kamilem to byl jen úlet, který se neměl stát. Je mi nanic, když vidím, jak se v práci motá kolem ostatních žen. Byla jsem jen jeho snadná kořist. Lituji toho. Mnohem víc teď ale bojuji sama se sebou. Mám nutkavou potřebu říct to manželovi. V noci nemohu spát a bojím se, co bude, když se to dozví. Nevím, co je správné. Nechci před ním mít tajemství. Současně se ale bojím, že to neunese a opustí mě. Byť bych si to zasloužila, to se nesmí stát.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články