Honza (38): Roky jsem ignoroval obezitu své ženy. Oči mi otevřela až dovolená s přáteli

Honza (38): Roky jsem ignoroval obezitu své ženy. Oči mi otevřela až dovolená s přáteli
Zdroj: Pexels

Honzova manželka Vanda byla vždy při těle. Nijak mu to nevadilo. Až do té doby, kdy si na dovolené s přáteli uvědomil, že jejich manželky se tolik nepřejídají a mají podstatně lepší postavy a kondici.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 05. 09. 2022 13:00

Jsem v šoku z toho, co jsem odhalil na nedávné společné dovolené s přáteli. Pronajali jsme si veliký rodinný dům a těšili se na nové zážitky. Místo toho, abych se radoval, že jsem s rodinou, mi došlo, jak veliký problém má moje manželka Vanda (35).

Na dovolené mi došlo, jak otřesně manželka vypadá

Určitě to není tak, že bych nevěděl, že je Vanda při těle. To ano, ale nikdy jsem to nepovažoval za problém. To až na nedávné dovolené s přáteli. Vydali jsme se s dalšími pěti rodinami na Moravu. Šlo převážně o kamarády mé manželky, byly to manželské páry s dětmi. První dva dny se zdálo, že nás čeká úžasný týden.

Jenže třetí den jsem si uvědomil, že je mezi ženami značný rozdíl. Všechny ostatní maminky si hrály se svými dětmi. Běhaly po zahradě, skákaly na trampolíně nebo hrály ping-pong. Jen Vanda seděla a v jednom kuse se něčím ládovala. Když už ji naše děti vyprovokovaly k tomu, aby si s nimi šla hrát, po pěti minutách byla zadýchaná.

Začal jsem tam víc pozorovat, jak moc manželka jí. K večeři si dala klidně tři buřty, plátek masa a tři chleby. Sotva to dojedla, už brala dětem sušenky z tašky. Nikdo tam nejedl tolik jako ona. A to se nebavím o tom, kolik alkoholu dokázala vypít za večer. Došlo mi, že se za ni stydím. Nebyl jsem jediný, kdo si toho všimnul.

Záviděl jsem ostatním mužům jejich manželky

Nejhorší moment jsem zažil v den, kdy jsme odkryli plachtu z bazénu a šli se koupat. Na pevné prdelky ostatních maminek byl skvostný pohled. Pak se ale přivalila Vanda a mě málem zaskočilo pivo. Nevím, kde jsem měl poslední roky oči. Jak to, že jsem s tím něco neudělal?

Uvědomil jsem si, jak moc závidím těm ostatním chlapům jejich krásné ženy. Když si vedle mě sedla Vanda a já ucítil její kyselý pot, šly na mě mdloby. Vlastně jsem si zbytek dovolené nedokázal užít. Pořád jsem tajně pozoroval jak svou obézní ženu, tak ostatní manželky. Dokola jsem se ptal sám sebe, kde se stala chyba.

Na jednu stranu mi tam Vandy bylo líto. Vycítila ze mě, že se něco děje. Já jí ale zrovna na dovolené nechtěl říkat, že je mi z ní špatně. Jenže její lenost a špatné stravovací návyky limitovaly nás všechny. Nemohlo se jít na delší procházku nebo na kola, která jsme si chtěli půjčit. Všichni byli taktní a žádné takové aktivity raději neplánovali.

Manželka si naštěstí svůj problém přiznala

Po návratu jsem si dal pár dní, abych to na Vandu nevybalil hned. Když jsem ale viděl, že jí bagetu na dvě kousnutí, šel jsem do toho. „Tohle musí přestat,” usedl jsem k ní. „Ještě chvíli se takhle cpi a za rok se nehneš,” začal jsem zostra. Vanda hned pochopila a jídlo odložila. Jako kdyby na to čekala.

„Potřebuji pomoc. Nevím, kdy mám dost...” řekla a rozbrečela se. I když to nebyl hezký pohled, byl jsem vlastně rád, že si to přiznala. Má před sebou dlouhý kus cesty. Věřím však, že pokud ji podpořím, příští rok bude moci i ona ukázat u bazénu pevný zadek. Dávám vinu i sobě, roky jsem to přehlížel. Věřím, že spolu to zvládneme.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články