Mariana (45): Můj manžel miluje naši rodinu nadevše. A já se mu teď chystám zlomit vaz

Mariana (45): Můj manžel miluje naši rodinu nadevše. A já se mu teď chystám zlomit vaz
Zdroj: Freepik

Marianě roky nevadilo, že je Darek prosté povahy. Žije pro rodinu a zvířata. Ona je dravec, který chce v životě něco dokázat. Když se objevil Šimon, došlo jí, že s Darkem nemůže zůstat. Potřebuje k sobě někoho, koho zajímá víc, než jen dojení krav.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 31. 08. 2022 17:00

Můj manžel Darek (49) pochází z rodiny, kde se hodně dbalo na to, aby byl muž schopný. A to Darek bezpochyby je. Co se ovšem týče intelektu, je na tom podstatně hůř. Nikdy mi to nevadilo, protože měl jiné kvality. Jenže teď jsem poznala informacemi nabitého Šimona (51) a jsem v koncích.

Manžel je hodný, ale prostý člověk

Odmalička ve mně rodiče pěstovali pocit, že musím v životě něco dokázat. Probudili ve mně dravce, který prahne po úspěchu. A nebojím se říct, že jsem velmi úspěšnou podnikatelkou v módním odvětví. Vydělávám dost peněz na to, aby se manžel mohl věnovat svému koníčku.

A tím je práce na jednom hospodářství. Vstává ve čtyři ráno a jezdí do vedlejší vesnice. Pomáhá tam jednomu starci s jeho zvířectvem. On zvířata a práci kolem nich miloval už jako dítě. Nevadilo mu kydat hnůj nebo dojit krávy. Dělá to s láskou a já ho za to obdivuji. Mě by to nebavilo. Naopak, cítím k tomu odpor.

Manžel je velmi klidné a bohužel i prosté povahy. Rodina je pro něj základ a já jsem za to ráda. Pak ještě miluje přírodu a zvířata. Dál už jeho život nesahá. Nezajímá ho, co se děje v politice nebo ve světě. Vést s ním jakoukoliv debatu na jiné téma, než jsou krávy a prasata, je nemožné. Za ty roky manželství jsem si na to zvykla.

Poznala jsem muže s intelektem

Když jsem chtěla řešit politiku nebo obchod, sešla jsem se s otcem a hodiny jsme debatovali. Ten mi dal občas najevo, koho jsem si to vzala. ,,Nechápu, že tak chytrá ženská, jako jsi ty, je s někým jako Darek. Je zázrak, že si vedle něj dokázala vyrůst,“ říkával často. Částečně měl pravdu. Jenže on je Darek strašně hodný.

Je to milující táta našich dvou holek. Učí je správným hodnotám. Ukazuje jim život z jiného úhlu než já. Já vše přepočítávám na peníze. Všude se snažím vidět zisk. Co je ale ze všeho nejvíc? Má nás tak rád! Mám tím na mysli, že by za nás položil život. Rodinu miluje a pro její existenci by si nechal vzít orgány.

A já se mu teď chystám zlomit vaz. Během svého podnikání jsem narazila na úchvatného muže. Nezaujala mě ani tak Šimonova fyzická krása, jako jeho intelekt. Jeho všeobecný rozhled je něco, co u svého manžela roky postrádám. Zprvu nešlo o nic jiného než o vzájemné sympatie. Občas jsme zašli na kávu a já si namlouvala, že je to jen obchod.

Nemůžu s manželem zůstat

Šimon moje podnikání posunul o level výš. Navrhnul mi nové logo a zařídil mi skvělý marketing. Zakázky se jen hrnou a já jsem štěstím bez sebe. Jenže to značně ovlivňuje můj osobní život. Najednou vidím Darka v jiném světle. Jako ušmudlaného padesátníka, který smrdí hnojem. Můj obchod ho nezajímá, ani nemůže. Nerozumí mu.

Nedokáže ocenit moje schopnosti a chuť to někam dotáhnout. Šimonovi jsem nabídla obchodní partnerství, ale je v tom i víc. To vzájemné porozumění mě k němu velmi přitahuje. Vím, že nemůžu Darka opustit, ale současně vím, že s ním nemohu zůstat. Nepaříme k sobě. I když jsem to věděla od začátku, věřila jsem, že k sobě najdeme cestu. Jenže jsem se zmýlila. Myslím, že po Šimonově boku by mě čekaly neuvěřitelné věci.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články