Milena (61): Vadí mi, že si syn vzal obézní ženu. Myslím, že mu zkazí zdravé návyky a dopadne stejně

Milena (61): Vadí mi, že si syn vzal obézní ženu. Myslím, že mu zkazí zdravé návyky a dopadne stejně
Zdroj: Freepik

Milena se obává, že když přítelkyně jejího syna Martina začala nabírat na váze, i on se přestane o sebe starat. Několikrát jim to naznačila. Dočkala se odmítavé reakce. Martin ji dokonce nepozval ani na svatbu.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 08. 06. 2022 07:00

Když si můj syn Martin (24) našel Klárku (23), byla jsem nadšená. Studovala práva, měla praxi v renomované advokátní kanceláři a kariéru před sebou. Jaké bylo moje překvapení, když v posledním ročníku před státnicemi otěhotněla. Vůbec jsem neskrývala, že mi to radost neudělalo. Navíc jsem se necítila být babičkou. Martin sotva odrostl a osamostatnil se. Začala jsem si užívat, že už nepotřebuje moji péči.

Syn mi řekl, že dítě bylo plánované

Martin studoval medicínu a já doufala, že vyjede do zahraničí a získá tam zkušenosti, které se mu budou v životě hodit. S dítětem na krku jej nic takového nečeká. A měla jsem vztek. „Zkazil sis život!" křičela jsem na něj. „Mami, já o to dítě stojím, bylo plánované. Chtěli jsme ho. Pokud to vidíš jinak, tak mě to mrzí. Ale to není můj problém," řekl Martin se svým typickým ledovým klidem.

Cítila jsem to jako zradu. Jeho otec zemřel už dávno, roky jsem dřela, aby Martin mohl studovat. Nedávalo mi smysl, proč to zahazuje. Když se narodil malý Lubošek, neměla jsem k němu vlastně žádný vztah. Netoužila jsem trávit své dny s upatlaným dítětem, které mi bude přede všemi říkat babičko. Ještě více mi však začalo vadit, že se o sebe Klára přestala starat. Její perfektní manikúra zmizela v nedohlednu, vlasy mívala jen v culíku a kila se jí držela zuby nehty.

Přece si ji nevezmeš tlustou!

„Zkus trochu cvičit, to pomůže," navrhla jsem Kláře. „Prostě to nejde. Ono se to srovná. Jsem po porodu," odsekla mi. Po porodu sice byla, ale už půl roku, říkala jsem si. K Vánocům jsem jí koupila cvičící stroj, doufala jsem, že jí to udělá radost. Bylo mi jasné, že na něco takového, vzhledem k rodinné situaci, nemají. Ale ona se pod stromečkem hrozně urazila. „To už snad nemyslíte vážně," řekla mi.

Další rána měla teprve přijít. „Vezmeš si mě?" poklekl před ní Martin na oslavě svých narozenin. Byla jsem v šoku, protože s tímto záměrem se mi vůbec nesvěřil. „To si ji chceš vzít tlustou?" zeptala jsem se ho bokem všech lidí. „Prosím tě, co to říkáš. Klárka je krásná taková jaká je. A ty ve svém věku už bys měla mít k lidem trochu respektu," řekl mi pohrdavým tónem. „Martine, já to nemyslím zle. Ale podívej se, jaký může mít životní styl? Vždyť tě zkazí," naléhala jsem dál.

Bojím se, že syna pokazí jeho manželka

Měla jsem obavu, že absence péče o vlastní tělo u Kláry dovede ke stejnému životnímu stylu i Martina. Zeptala jsem se ho na to opakovaně, ale mělo to pro mě nečekaný následek. Na svatbu mě nepozval, sbalil rodinu a vzali se na Maledivách. Já tam nebyla.

Martin je můj jediný syn. Nechápu, jak něco takového mohl udělat. Já jsem to celou dobu myslela dobře a toužila jsem jen po tom, aby žili zdravě a byli tu dlouho. Taková reakce by mě v životě nenapadla a je to od nich pěkně sprosté. Ještě přijdou odprosit.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články