Laura (39): Manžel si stěžuje, že máme tlusté děti. Ale sám je příliš líný na to, aby s nimi šel ven

Laura (39): Manžel si stěžuje, že máme tlusté děti. Ale sám je příliš líný na to, aby s nimi šel ven
Zdroj: Freepik

Laura si od manžela vyslechla obvinění, že jejich dcera je tlustá kvůli ní. Tomáš zakázal dětem sladkosti a tím považuje problém za vyřešený. Laura by si přála, aby s dětmi víc sportoval. Na to je ale příliš líný.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 16. 08. 2022 10:00

Můj manžel Tomáš (41) umí jen kritizovat. Poslední dobou mu neustále vadí, jak se stravují naše děti. Řekl mi, že já můžu za to, že jsou tlusté. Když mu povím, aby s nimi šel ven, ať mají víc pohybu, tak je líný. Celé to hází na mě a já sama také všechno nezvládnu.

Manžel řekl, že můžu za obezitu naší dcery

Uznávám, že je naše dcera Anetka (8) trochu baculatá. Už teď je jasné, že bude menšího vzrůstu po mě. I já jsem jako dítě byla koulička. Všichni říkali, že z toho vyrostu. A to se také stalo. Syn Lukáš (6) by také klidně mohl dvě kila shodit. Určitě je pravdou i to, že jim dopřeji víc sladkostí, než je zdrávo. Na druhou stranu se s nimi snažím sportovat.

Naše děti mají prostě apetit. Snídají jako dospělý chlap a velkou porci snědí i k obědu. Hlavně dcera. Občas žasnu, co všechno se do ní vejde. Nedávno jsem si všimla, že jí narostlo bříško. Byla s bráškou téměř celý červenec u babičky. A ta vyvařovala a pekla jako šílená.

Myslím, že děti přibraly hlavně tam. Tomáš si to všiml také. „Viděla jsi, jaké má Aneta břicho? Měla bys jí přestat tak krmit, nebo praskne," udeřil na mě. „Myslím, že to přeháníš. Ta holka má prostě jen kladný vztah k jídlu," bránila jsem ji. „Ne, ta holka je tlustá. A je to tvoje vina," kroutil hlavou.

Manžel odmítá s dětmi sportovat

„Jsi jejich táta. Pokud se ti něco nezdá, tak je můžeš brát třeba na kolo," navrhla jsem. Na to už nic neřekl. V následujících dnech začal hlídat, co dávám dětem k jídlu. Stojí mi za zády a říká, co jim mám položit na talíř. Přijdu si kvůli tomu nemožná a neschopná. Mě sice kritizuje, ale své matce nic neřekne.

Když u nás nedávno byla, opět dětem navezla kopu sladkostí. „Děti teď sladké nemohou," vracela jsem jí cukrovinky. „Ježíši a proč?" zhrozila se. „Zeptej se svého syna. Tvrdí, že je Aneta tlustá a dal cukru stopku," vysvětlila jsem. Tchyně Jaruška (65) je žena činu, takže hned Tomášovi vyčinila. Stoupla si za mě a vyzvala Tomáše, aby začal s dětmi sportovat.

Ten se ale k ničemu nemá. I když přijde ve čtyři z práce a má čas, sedí s dětmi u televize. Sám si nasype brambůrky a jim dává přes ruce, aby si nevzaly. Aneta je smutná, protože ví, která bije. Jsem z toho nešťastná.

Manžel je pecivál

Snažím se, abychom se jako rodina víc hýbali. Jenže Tomáš to celé kazí. Z kola ho údajně bolí záda, z procházky kolena. Do bazénu nepůjde, protože tam bývá studená voda. Ať navrhnu jakoukoliv sportovní aktivitu, odmítá ji. Bylo jednoduché zakázat sladkosti, ale udělat pro dceru něco víc? To už se mu nechce.

Zůstala jsem na to sama. Dál se snažím, aby děti jedly o něco víc ovoce a zeleniny. Teď přes prázdniny budeme trochu víc chodit. A doufám, že až přijde škola, tak se to zase nějak srovná. Jen mě mrzí, že se manžel ukázal jako pecivál, který umí pouze kritizovat.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články