Vendula Pizingerová exkluzivně z Turecka: Užíváme si holčičí dovolenou plnou andrenalinu, píše Máma na přechodu

Vendula Pizingerová exkluzivně z Turecka: Užíváme si holčičí dovolenou plnou andrenalinu, píše Máma na přechodu
Zdroj: Se souhlasem Venduly Pizingerové
Vendula Pizingerová se po čase opět vypravila za zážitky, tentokrát s kamarádkou Hankou do Turecka. Ve své rubruci Máma na přechodu píše, že holčičí "smací" dovolená je důležitá pro psychiku.Víc než moře si se svou dlouholetou kamarádkou Hankou užívají adrenalinové sporty uprostřed kaňonu. "Vystoupit z komfortní zóny je skvělý," přiznává Vendula.Skok ze skály do vody o teplotě 9 stupňů je pro Vendulu Pizingerovou jistě zážitkem na celý život. Canyoning je o zdolávání kaňonu všemi možnými způsoby, například skokem...+ 8 fotek+ 9 fotek

Vendula Pizingerová se po delší odmlce znovu vypravila na zahraniční dovolenou, tentokrát s kamarádkou Hankou do Turecka. Ve své rubrice Máma na přechodu popisuje exkluzivní zážitky, kterých se tam dočkala, a zdůrazňuje, jak je holčičí "smací" dovolená důležitá pro psychiku.

Vendula Pizingerová
Vendula Pizingerová 21. 10. 2022 09:00

Na začátku tohohle výletu mi Simona, moje tchyně, napsala, že čas strávený na dovolený s kamarádkama prodlužuje život. A má pravdu. Člověk se nechá unášet jenom tím, co je, neřeší žádný problémy, vlastně nekontroluje ani čas a to je moc fajn.

Canyoning a rafting - úplně nové zážitky

Tentokrát jsme vyrazily s Hankou do Turecka. Tam jsem vlastně podruhý. Byla jsem tady asi před deseti lety a skoro si tu dovolenou nepamatuju. Byla taky holčičí, vícero holek a trávily jsme čas na jednom místě. Teď je to úžasný v tom, že cestujeme. Byly jsme u moře i v horách. Absolvovaly jsme zážitky, které byly pro nás nový, to mě moc oslovilo. Šlo o canyoning a rafting. Pravdou je, že v říjnu už není moc letní počasí a několikrát nám dokonce pršelo. Na tom canyoningu měla voda jen 9 stupňů, což není moc, a vzduch nějakých 15-16 stupňů.

Vypadaly jsme jak družstvo hokejistů z roku 74

Myslím si, že málokdy jsem v životě vypadla hůř a Hanka taky. Vymustrovali nás do neoprenu, na hlavě helmy. Vypadaly jsme jak hokejová reprezentace z roku 1974. Tím, že někdy lezete po skalách a firma, která neopreny půjčuje, nechce, aby se jim roztrhly, tak přes sebe musíte mít takový apartní kraťasy. Měli teda velký výběr a na mě vyšly bílý bokový. Myslím, že fotografie mluví za všechno. Byl to adrenalin, skočila jsem si dokonce i ze skály. Myslím, že i Hanka si to užila, když lezla po žebříku ze skály. Vypadalo to, že překonala sama sebe. Ve finále je člověk vždycky za tyhle věci vděčnej. Byl to neskutečně silnej zážitek.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Vendula Pizingerova (@vendulapizingerova)

Nezapomenutelný pohled na Turecko z balónu

Teď se nacházíme v Kappadokii, což je pohádková krajina v srdci Turecka. Objevujem nádherný skalní město. Vypadá jak obrovský termitiště, kde i bydlí lidi, a hotely jsou vytasený ve skalách. Určitě romantický místo pro páry. Teď čekáme na počasí a na vzlet balónu. To jsem taky nikdy v životě neabsolvovala, bude to určitě hodně silnej zážitek. Balónový svět najdete hodně na Instagramu. Jsou to jedny z nejkrásnějších instagramových fotografií. Tady nám říkali, že sem jezdí i hodně Asiatů, kteří chtějí vyfotit balón nebo zažít let balónem.

Zaujaly nás výlohy s „opravdovýma“ kabelkama Dior

Turecko nenabízí jenom moře, ale i spoustu úžasnejch historickejch památek, který jsou krásně udržovaný. Takže jsme si prošly starý město a trh. Samozřejmě, že nás zaujaly výlohy s „opravdovýma“ kabelkama Dior a „opravdovýma“ značkovýma věcma. A potom vidíte ty turisty, kteří to nosí, přijde mi to takový komický. Jsem ráda, že jsem Turecko mohla takhle procestovat. Trávily jsme taky čas na jednom z nejvyšších pohoří, všude rostly cedry. Cedr je drahá dřevina a vyrábí se z něj krásný předměty, nejenom nábytek, ale i různý sošky. Takže určitě stojí za to projít se tou nádhernou přírodou.

Všechny potulný psy a kočky bych si vzala domů

Jinak jsme si říkaly, jak už léta jezdíme s Hankou na různý takovýhle víkendy, že už chodíme daleko dřív spát. Plánovaly jsme, jak to strašně rozjedeme, a pak jsme rády, že jsme v deset v posteli. Určitě je to i tím, že člověk, jak cestuje po zemi, je trošku unavenější než normálně. Mají tady spousta potulných psů i koček, ale vzhledem k náboženství jsou tady zvířata nečistý, takže je nemají doma. My to máme s Josefem úplně obráceně, protože nás doma psi sem tam pustí na sedačku.

Kolikrát se tak smějem, že nás bolej žebra

Jsem ráda, že jsem na rozdíl od našeho cestování s Josefem tentokrát využila cestovku. Má to něco do sebe. A vážím si společně strávenýho času s Hankou, my se kolikrát tak smějem, že nás až bolej žebra. Ale zase na druhé straně se mi strašně stýská po dětech, po Pepíčkovi. Tak mi alespoň babička Simona posílá jeho fotky. Prohlížím si je pořád dokola. Asi jak je člověk starší, tak je citlivější, nebo nevím, čím to je. Každopádně jsem ráda za ten jinak strávený čas a že je mi to umožněno, že se rodina postará o malýho.

Takže všem holkám doporučuju takovýhle krásný "smací" výlet, určitě vám to prodlouží život!

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články