Nejpohodlnější podpatky na léto 2024: Nazujte espadrilky na platformě, dřeváčky s klínkem nebo stylové kačenky

Nejpohodlnější podpatky na léto 2024: Espadrilky na platformě, dřeváčky s klínkem nebo stylové kačenky
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/ koláž Lifee
Sandály s pásky kolem kotníku a pohodlným zipem, Anna Field, 900 KčEspadrilky se vzory, Anna Field, 990 Kč Semišové sandálky na přírodní platformě, Aldo, 1 940 KčEspadrilky s ovinovacím páskem kolem kotníku, Even&Odd, 769 Kč+ 23 fotek+ 24 fotek

Pohodlné podpatky vám přijdou jako nesmysl či oxymoron? Chyba, známe hned několik skvělých letních variant podpatků, které vám zajistí pohodlí i styl. A dlouhé letní večery si na nich užijete do poslední minuty.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 03. 06. 2024 09:00

Ne vždy je nutné je nazout, když už to ale vyžaduje příležitost, nebo jste jen jednoduše dostaly chuť na větší rozhled, jsou podpatky rázem nezbytnost. A vybrat ty, ve kterých si užijete dlouhý den či večer, se zdá jako výzva. My ale pro vás máme tipy na několik druhů bot na podpatcích, ve kterých zkrátka při výběru nešlápnete vedle a jejich společnost si maximálně užijete.

Platforma takřka bez hranic

Skvělou volbou k navýšení centimetrů jsou modely s platformou, v létě tak neodolatelné a svěží v podobě podrážek z přírodních materiálů. Když se k takovému modelu sandálků vzhledem připomínajících stylově spřízněné espadrilky ještě přidá vysoké šněrování kolem lýtka, je to hned jiná podívaná. V takových botách klidně můžete strávit celý den, aniž byste zaznamenala jakékoli nepohodlí.

Stabilitu zajistí klínek nebo širší základna podpatku

Stejně jako klínkový podpatek platformy z přírodnin je hitem léta také staré známé dřeváky. A i ty mnohou mít pěkně vysokou podešev. V tomto případě tedy obvykle dřevěný klínek nebo širší podpatek. Spolu s pevným páskem kolem nártu, případně v podobě sandálků také s dalším jištěním kolem kotníku jde o velmi pohodlné a dle mnohých i zdravé obutí do letního počasí.

Koťátka nebo kačenky? Berte oboje!

Nemusíte se ale hrnout do těch nejvyšších variant, které na trhu najdete, pohodlí je přeci jen malinko jinde. U klasických podpatků s malou základnou je vždy lepší, když se jejich výška nepohybuje za hranicí 8 cm. Trendy kotěcí podpatky či kačenky dokonce míří ještě níž a k dokonalosti vám přidají třeba jen čtyři centimetry nadhledu. V podobě slingback lodiček či páskových sandálků nebo jako trendy žabky, vždy oživí outfit minimálně o dokonalejší postoj.

Zaujaly vás varianty obutí, kterým nechybí podpatky a přesto vás nevyřadí z provozu po pár hodinách nošení? Nahlédněte do galerie a vyberte si své spolehlivé favoritky pro nadcházející letní sezónu.

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články