Nejošklivější žena světa Mary Ann Bevan: Trpký osud krásky, která se proměnila v podivnou bytost

Mary Ann Bevan se narodila v roce 1874 a v životě neměla příliš štěstí.
Zdroj: youtube.com / Wikimedia Commons
Mary Ann Bevan měla čtyři děti. Mary Ann Bevan byla kdysi nádherná žena. Mary Ann Bevan vystupovala se svým vzhledem v cirkusech, aby uživila děti. Mary Ann Bevan se změnil obličej hlavně kvůli vážné nemoci. + 1 fotka+ 2 fotky

Neexistuje snad žena, která by nesnila o tom, že bude krásná. Příběh Mary Ann Bevan je ale jasným důkazem toho, že i z té nejpůvabnější krásky se můžete proměnit v nejošklivější ženu světa. Mary začala v pozdějším věku trpět akromegalií, která jí převrátila život vzhůru nohama. Bohužel život není vždy spravedlivý, stejně jako v případě nebohé Mary. Pojďme si přiblížit osud silné ženy, která to rozhodně neměla jednoduché.

Markéta Kuča
Markéta Kuča 04. 07. 2020 09:00

Mary Ann Bevan se narodila v roce 1874 ve velice chudé části Londýna a byla jedním z osmi dětí, které se narodily do dělnické rodiny. Rodiče nebyli nijak zvlášť vzdělaní a děti vyrůstaly v chudobě. Aby Mary ulehčila rodině od existenčních problémů, začala před dovršením dospělosti pracovat jako zdravotní sestra a značně tak pomáhala rodině s nelehkou finanční situací.

Mary byla pilná, obětavá a v londýnské nemocnici si ji oblíbili. S přibývajícím věkem vyrostla z dítěte v dospělou půvabnou slečnu, za kterou se muži otáčeli. Sympatická mladá slečna neměla na svůj život velké nároky. Chtěla se vdát a dobře vychovat potomky. To se jí podařilo až ve věku devětadvaceti let v roce 1903. Provdala se za květinového dekoratéra Thomase Bevanse a porodila mu čtyři zdravé a krásné děti.

Zákeřná nemoc zničila rodinnou idylku

Mary Ann Bevan záhy po svatbě začala trpět silnými migrénami a následně jí byla diagnostikována akromegalie, což je hormonální porucha, která se projevuje nadměrnou produkcí růstového hormonu. Mary začala trpět velkými bolestmi kloubů, kostí a nemoc se také začala projevovat na jejím vzhledu.

Z půvabné slečny se začala stávat vážně nemocná a nevzhledná žena, která spíše připomínala muže. Rodina neměla tolik prostředků, aby Mary zařídila potřebnou léčbu. Obličejové rysy se začaly zvětšovat stejně jako oči, nos nebo uši. Dolní čelist se Mary značně prodloužila a její krása byla pryč. Změny neprobíhaly jenom na obličeji, ale Mary se také rozšířila ramena a postava celkově zmohutněla.

I přes všechna příkoří našla Mary velkou oporu ve svém manželovi, který ji ani po změně vzhledu neopustil a plně ji nadále podporoval a miloval. Bohužel starostlivý manžel v roce 1914 umírá a Mary zůstává na čtyři děti úplně sama.

Účastnice freak show

Mary Ann Bevan kvůli své nemoci nemohla normálně pracovat, na druhou stranu musela uživit své děti. Proto začala v roce 1920 vystupovat ve freak show, která jí přinesla velký úspěch. Až do své smrti v roce 1933 Mary působila v několika cirkusech a živila ji její ošklivá tvář.

Na další fotografie nešťastnice se podívejte zde:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články