Provokativní módní styl Rozálie Havelkové: Okouzlí v záplavě růží z pouti, v kabátu po babičce i v pytli od brambor

Zpěvačka Rozálie Havelková na letošní Ceny Anděl dorazila "jen" v jutovém pytli od brambor vyzdobeném úderným heslem.Zpěvačka jutový pytel pojatý za šaty opatřila heslem bojujícím proti tzv. "rychlé módě."Rozálie Havelková svým outfitem chtěla upozornit na dopady tzv. fast fashion. Sama totiž podporuje v módě udržitelnost a nejraději nakupuje v second handech.Zpěvačka svůj výmluvný model doplnila také unikátními ručně vyrobenými botami.+ 11 fotek+ 12 fotek

Zpěvačka Rozálie Havelková (27) rozvířila vody českého showbusinessu dalším nepřehlédnutelným outfitem. Na nedávné vyhlášení Cen Anděl 2023 totiž vynesla “jen” pytel od brambor, navíc s jasně formulovaným sdělením. A její osobitý styl je podobně ztřeštěnými módními výstřelky doslova nabitý.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 02. 04. 2024 16:30

Dcera zpěváka a herce Ondřeje Havelky (69) Rozálie miluje, stejně jako její tatínek, dobu 30. let minulého století. A inspiraci pro svůj osobitý módní styl hledá třeba v burlesce, retru nebo starých cirkusech. Často tak pro své módní kousky zamíří do second handů. “Já nakupuju pouze v sekáčích a u značek, které se zabývají udržitelností. Ale hlavně v těch sekáčích,” přibližuje v rozhovoru pro Lifee sama zpěvačka. Rozálii totiž trápí dopad tzv. rychlé módy na planetu.

Více jak 70 % procent oblečení, které se ročně vyrobí, se vyhodí. A to je hrozné," neskrývá ve videu rozčarování nad fast fashion avantgardní zpěvačka s přirozeně rusými vlasy sčesanými do vysokého drdolu.

Rozálie inklinuje k retru i hravé vintage burlesce

Žádný její outfit obvykle nezůstane bez zájmu okolí. Na loňské předávání cen Anděl dorazila Rozálie také ve velmi nápadném outfitu. Model inspirovaný burleskou a pouťovou střelnicí sestával z jednoduchého korzetu a obřího přehozu vytvořeného z růží nápadně připomínajících trofeje z pouti. A Rozálie Havelková v něm byla doslova terčem fotografů. Byla tak přinejmenším stejně nepřehlédnutelná jako letos, kdy se rozhodla vyrazit si "jen" v pytli.

Na Slavíky rovnou ze šantánu

Podobně dynamicky pak působila Rozálie Havelková i na předávání cen Český slavík 2023. To se mezi hosty objevila v takřka v kabaretním kostýmu: Topu zdobeném penízky a pruhu drapovaného taftu imitujícím sukni a odkrývajícím síťované punčocháče. Vše pak korunoval fialový plášť s velkým límcem z umělé kožešiny a štuclík z totožného materiálu. V duchu burlesky pak Rozálie nápadný model doplnila o šněrovací kotníčkové botky na podpatku.

Vlastnoručně vyrobená večerní obuv

Outfit z jutového pytle z holešovické pražírny kávy vyzdobený vlastnoručně vytvořenými údernými nápisy, který Rozálie Havelková předvedla na letošních Cenách Anděl, zpočátku zpěvačka ukrývala pod vintage kabátkem zelené barvy. Ten měl zajímavý příběh, který Lifee Rozálie odtajnila: Kabát ušil můj dědeček mojí babičce v 60. letech. Ale důležité je to, co je pod ním. A to je pytel. A mám jej na sobě proto, že si myslím, že levná a rychlá móda je na pytel.”

Model doplnily ještě unikátně vyhlížející pestrobarevné boty připomínající křížence tenisek a lodiček. A opravdu vlastnoručně vznikly z těchto dvou druhů obuvi. “S Petrou Ptáčkovou jsme vyráběly z mých starých lodiček a tenisek,” popisuje vznik svého netradičního obutí do společnosti sama Rozálie. K jejich výrobě pak v duchu udržitelnosti využily obě tvůrkyně ještě odstřižky kůží.

Doporučené video: Rozálie Havelková o svém módním stylu

Osobitý styl Rozálie Havelkové jako ze starých časů

Loni byla dcera zpěváka Ondřeje Havelky a umělkyně Alice Kovácsové (57) nominována na Andělech v kategorii Objev roku s deskou nazvanou Korzetiér. Právě korzety patří mezi její oblíbené kousky oblečení. "Čerpám ze starých časů, starých cirkusů a poutí. To je asi moje největší inspirace. Mou oblíbenou módní návrhářkou je Vivienne Westwood, takže princip korzetů a výrazného líčení, to se mi také hodně líbí," popsala loni svůj styl Rozálie v rozhovoru pro Lifee.cz.

Letošní outfit Rozálie Havelkové z Andělů i další její neotřelé módní kreace si můžete prohlédnout v galerii pod článkem.

Související články

Další články