Rozálie Havelková a její neotřelé outfity: Miluji korzety, vintage styl i líčení Vivienne Westwood

V tomto originálním outfitu s květy přišla Rozálie Havelková na letošní předávání Cen Anděl.Rozálie Havelková se svým tátou Ondřejem Havelkou.Cizí jí není ani pánský styl oblékání.Rozálie Havelková ve velké večerní coby doprovod svého táty v pražském Rudolfinu.+ 8 fotek+ 9 fotek

Dcera zpěváka a herce Ondřeje Havelky (68) zpěvačka Rosalie Havelková (26) promluvila v rozhovoru pro Lifee.cz o svém netypickém módním stylu, kterým vyniká mezi jinými umělkyněmi. Prozradila, že inspiraci hledá - podobně jako tatínek - ve starých časech 30. let, doby retra, burlesky a starých cirkusů. Její ikonou je rovněž zesnulá výstřední návrhářka Vivienne Westwood,(†2022), která si libovala ve výrazném líčení a korzetech.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 23. 06. 2023 17:00

Zpěvačka Rozálie Havelková (26) si letos vysloužila nominaci na Cenách Anděl v kategorii Objev roku. Dcera muzikanta z Melody Makers Ondřeje Havelky (68) a umělkyně Alice Kovácsové (57) je výstřední postavou českého showbyznysu nejen díky své harmonice, se kterou koncertuje, ale také originálnímu stylu oblékání.

Ne náhodou se její deska jmenuje Korzetiér. Právě korzety totiž patří mezi její oblíbené kousky oblečení. "Čerpám ze starých časů, starých cirkusů a poutí. To je asi moje největší inspirace. A mou oblíbenou módní návrhářkou je Vivienne Westwood, takže princip korzetů a výrazného líčení, to se mi také hodně líbí," popisuje svůj styl Rozálie v rozhovoru pro Lifee.cz. Ten vznikal během prudkého letního deště, který propuknul při jejím vystoupení na tradiční charitativní akci Busking pro Slunce.

Dojemný moment v dešti

Rozálie, jak se vám dnes vystupovalo? V tom největším lijáku?

Hrát jsem začala v největším horku, a když jsem dohrála moji nejvíc osobní píseň, tak se rozpršelo. Začalo strašně lejt a lidé se přesunuli za mnou na jeviště, pod stříšku. Bylo to strašně krásné a silné.

Je to nejvíc emotivní moment, co jste během hraní zatím zažila?

Je to nejvíc dojemný zážitek. Nevybavím si nic dojemnějšího.

Máte i jiné zkušenosti s buskingem, tedy s veřejnou produkcí na ulici? Ať už je to v Praze, v Miláně nebo v Paříži?

Tolik zase ne. Jednou jsem se pokoušela zpívat na ulici, ale asi po první sloce - myslím, že jsem zpívala Edith Piaf - nějaký pán rozkopnul skleničku, která tam byla postavená na ty drobné. A moje kamarádka, která mi tu skleničku vypůjčila, se na mě kvůli tomu strašně naštvala - že se rozbila kvůli mně. A tím skončila má kariéra v buskingu. Mimo tradiční Busking pro Slunce, na kterém letos účinkuji po třetí. Každoročně je to krásná akce.

Rozálie Havelková a její módní styl

Máte ráda spontánní publikum?

Spontánnost je vždy vítaná. I když hraju například v Cabaretu nebo v divadle La Fabrika. Jsem ráda, když diváci komunikují a stávají se věci, které by se normálně nestaly.

Naposledy jsme vás viděli na předávání Cen Anděl, kde jste měla velmi výrazný outfit. Jak byste popsala svůj styl oblékání?

Určitě je tam velký vliv cirkusu a retra. Mám ráda 30. léta, ale také přelom století. Ovlivněný je také burleskou, poutí a vintage stylem.

Mají na vás vůbec vliv aktuální módní trendy?

Těžko říct, protože to, co nás obklopuje, to nás také chtě - nechtě ovlivňuje, byť si to třeba nepřiznáváme. Takže ano, je možné, že to vidím někde v časopisu a potom mě to inspiruje. Ale raději čerpám ze starých časů, starých cirkusů a poutí. To je asi moje největší inspirace. A mou oblíbenou módní návrhářkou je Vivienne Westwood, takže princip korzetů a výrazného líčení, to se mi také hodně líbí.

Rodinné šperky vždy u sebe

Mají nějaký příběh přívěsky, které máte dnes na krku? Vidím třeba obrázek Madonny s dítětem.

Jsou od maminky, asi dárky k narozeninám a mezi nimi je také rodinný šperk po babičce. Respektive babička je stále s námi, ale věnovala mi ho.

Tatínek vás v tvorbě podporuje? Posíláte mu třeba písničky, když je tvoříte?

Ne, ty neposílám skoro nikomu - rozhodně ne tátovi. Ale táta mě moc podporuje, a když může, nevynechá jediný koncert.

Související články

Další články