Dlouhonohé krásky československého showbyznysu: Sklenaříková se dostala do knihy rekordů, Kulovaná je bere jako výhodu

Dlouhonohé krásky československého showbyznysu: Sklenaříková se dostala do knihy rekordů, Kulovaná je bere jako výhodu
Zdroj: Profimedia, Herminapress/koláž Lifee
Topmodelka Adriana Sklenaříková je na své nohy právem hrdá.Adriana Sklenaříková se proslavila především v zahraničí.Adriana Sklenaříková mívala v roce 1998 nejdelší nohy na světě.Na paty jí ovšem šlapala Diana Kobzanová.+ 14 fotek+ 15 fotek

Vybrali jsme pro vás hned několik slavných dam, které se pyšní nohama až do nebe. Patří mezi ně například Diana Kobzanová, Anna Kulovaná nebo Mahulena Bočanová. Nejznámější majitelkou dlouhých nohou je ale slovenská modelka Adriana Sklenaříková, která se díky nim dokonce dostala do Guinnessovy knihy rekordů.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 26. 02. 2023 12:00

Jsou podle vás dlouhé nohy zárukou sebevědomého vystupování? Můžete díky nim vyhrávat soutěže krásy, být uznávanou modelkou nebo herečkou, ale kila navíc půjdou dolů stejně špatně - jak nám v rozhovoru potvrdila herečka Mahulena Bočanová.

Její kolegyně Anna Kulovaná zase s úsměvem dodává, že ne každá žena má krásné dlouhé nohy a je příjemné je umět prodat. „Nemá každá herečka takové nohy jako já. Některá má zase hezká prsa. Beru to tak, že moje nohy jsou vlastně má výhoda. Nikdy mě úplně neznevýhodňovaly, jako třeba velká prsa," zamýšlí se v našem rozhovoru.

Adriana Sklenaříková a její nejdelší nohy na světě

Topmodelka Adriana Sklenaříková mívala v roce 1998 nejdelší nohy na světě, a dokonce jí vysloužily zápis do Guinnessovy knihy rekordů, vzhlížel k ní i Karel Gott. Měří neskutečných 126 centimetrů a rodačka z Brezna je ráda dává na odiv. Sama přitom měří 185 centimetrů. Proslavila ji ovšem paradoxně kampaň na podprsenku Wonderbra, ovšem přehlídky, které absolvovala, jsou dodnes legendární.

Adriana si také dlouho počkala na roli maminky. Tou se stala teprve v roce 2018, ve svých 47 letech, kdy přivedla na svět dcerku Ninu.

Diana Kobzanová přišla o korunku

Modelka Diana Kobzanová vyhrála v roce 2001 korunku krásy, ovšem zanedlouho jí byla tehdejším ředitelem Miss České republiky Milošem Zapletalem odebrána. O dva roky později totiž nafotila hanbaté snímky pro časopis Leo. „Zatím ničeho nelituji. Ty peníze stály za to. Jestli máte pocit, že se někdo svléká pro radost a jen proto, aby ukázal, že zlobí, tak se mýlíte,“ prohlásila sebevědomě v roce 2005.

Na její kariéru to ovšem vliv nemělo a modelka je dnes šťastně zamilovaná do hokejisty Michaela Frolíka, který je zároveň otcem její dcery Elly. Tu porodila v Kanadě a v Česku se objevuje velmi sporadicky.

Mahulena Bočanová během pandemie přibrala

Herečka Mahulena Bočanová zase dokazuje, že dlouhé nohy nemusejí mít jen modelky - naopak. Já jsem dlouhá, ale štíhlost také nemám v genech. Během covidu jsem hrozně ztloustla, asi o 15 kilo. Ale když jsem se přestala přežírat a začala normálně chodit do práce, tak to zase spadlo dolů. Nicméně tloušťka mi není přirozená, já k tomu nemám sklony – pokud jím zdravě," prozradila nedávno Lifee.cz Mahulena, která se společně s Ivanou Chýlkovou řadí mezi herečky s nejdelšíma nohama u nás.

Anna Kulovaná: Ne každá má nohy jako já

Že jsou dlouhé nohy předností, oceňuje také herečka Anna Kulovaná, která v Divadle Radka Brzobohatého povětšinou hraje role, kde je nutné částečné odhalení. A nevadí jí to. „Jsem ráda, že mám nohy a že je mám dlouhé. Čím jsem starší, tím víc mi dochází, jak je skvělé mít něco, co nemá ta druhá. Ať chci, nebo ne, srovnávání v naší práci prostě je a vždycky je dobré být v něčem jiná a něčím upoutat. Cokoliv to bude – ať už nohy, nebo výška – já to beru jako plus," zamýšlí se talentovaná herečka, kterou známe například ze seriálů Dobrá čtvrť nebo Velmi křehké vztahy.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články