10 malých pastí na sebe, díky kterým ráno vytančíte z postele

Polibte všechny vaše blízké před odchodem do práce a endorfiny se jen pohrnou.
Zdroj: Elle.co.uk

Nenajde se příliš mnoho jedinců, kteří by si ráno zrovna dvakrát užívali. Jako by postel říkala: „Zůstaň ještě chvíli, aspoň deset minut.'' Z deseti je většinou dvacet a z dvaceti se nakonec stane půl hodina. Pojďme se tedy společně podívat na to, jak si ranní vstávání zpříjemnit.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 01. 11. 2016 19:10

1. Jděte spát s otevřenými roletami/závěsy

Verywell.com

Klopýtat kolem ve tmě není dobrý způsob, jak začít den. Světlo z vycházejícího slunce vyšle signál do mozku, který zpomalí produkci melatoninu a zvýší produkci adrenalinu. Tělo tak dostane znamení, že je čas se probudit. Když se pak spustí alarm, budete již napůl vzhůru.

 2. Nastavte si budík o 15 minut dříve

Mirror.co.uk

Nemusíte pak vyskočit z postele a spěchat do práce. Není nic horšího než začít den ve stresu. S dřívějším budíkem můžete začít vaše ráno tím, že ležíte v posteli a pomalu se probouzíte. Protahování také pomáhá. Můžete přemýšlet co si vezmete na sebe nebo co si dáte k snídani. Těchto několik minut v posteli, ty jsou jen vaše.

3. Poslouchejte hudbu

Psychologies.co.uk

Hudba má silný vliv na všechny z nás. Dokáže nám zvednou náladu nebo nás rozplakat. Pusťte si ráno oblíbenou písničku nebo dvě – naladí vás na tu správnou vlnu.

Hudbu také můžete použít jako měřič času. Vytvořte si krátký playlist a melodie pak můžete použít jako vodítko. Například: „Musím být oblečen v době, kdy hraje čtvrtá skladba," a tak dále. Buďte kreativní!

4. Dejte si sklenici vody

Popsugar.com

Celou noc jste nepili a vaše tělo je dehydratované. Začít den se sklenicí vody je osvěžujícím budíčkem pro vaše svaly a orgány. Pokud si do vody přidáte pár kapek citrónu, nebudete litovat.

5. Vydatná snídaně

Athlete.io

Ani nepřemýšlejte, že byste vynechali snídani. Není nic lepšího než začít den vydatnou a vyváženou snídaní. Poskytne vám energii potřebnou pro celý den.

Poté, co celou noc spíte, je váš metabolismus a hladina cukru v krvi na nejnižší úrovni. Potřebujete tedy zdravou snídani. Snídaně šampiónů by měla obsahovat bílkovinu, ovoce nebo zeleninu a například plátek celozrnného chleba.

Pokuste se vyvarovat poslechu televize, rozhlasu nebo čtení novin, když jíte, a prostě si užijte a vychutnejte vaši snídani. Pokud samozřejmě zrovna nečtete tento článek. To je v pořádku.

6. Zacvičte si alespoň na 30 minut

Shutterstock.com

Všichni to známe. Po práci jsme unavení a máme spoustu výmluv proč zrovna dnes necvičit. Věřte, že když si ráno uděláte čas a opravdu si zacvičíte, dobrý pocit vás nemine. Plus, budete produkovat endorfiny, které vydrží po většinu dne.

7. Zpříjemněte si ráno osvěžující sprchou

Fineartamerica.com

Nehledě na to, zda jste se řídili radou číslo 6, dejte si sprchu. Nic člověka nenakopne tak, jako osvěžující sprcha.

8. Polibte všechny vaše blízké před odchodem do práce (včetně psů a koček)

Cesarsway.com

Propojení s těmi, které máte rádi snižuje stres a poskytuje pozitivní start do nového dne.

9. Ustelte si postel

Roomtogrow.com

Vážně? Ano. Vážně. Je to jednoduché a uspokojující.

10. Pomilujte se s partnerem

Tipsofdivorce.com

Pokud možno ještě předtím, než si ustelete postel. Ranní sex vám zaručeně poskytne příjemný pocit do celého dne. Zbavíte se stresu a budete příjemně naladěni. Je zde ovšem riziko, že potom se vám z postele nebude chtít už vůbec...

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články