Chcete znát recept na dlouhověkost? Inspirujte se životosprávou těch nejstarších seniorů na světě

I po stovce můžete mít úsměv na tváři
Zdroj: Pixabay
I po stovce můžete mít úsměv na tvářiSeniory vždy potěší kontakt s vnoučatySkládejte puzzle, prý to podporuje soustředění a trpělivostNěkteří lidé se prý dožívají vysokého věku díky pravidelné konzumaci kvalitní whisky+ 1 fotka+ 2 fotky

Někteří lidé se dožívají sta let naprosto bez problémů a vy sami byste jim tento věk hádali jen stěží. Tito senioři jsou vitální, akční a jejich životní energii by jim mohl závidět nejeden z nás.

Petra Járková
Petra Járková 27. 07. 2018 10:14

Přinášíme vám osm osvědčených tipů na dlouhověkost, které na vlastní kůži vyzkoušeli senioři po celém světě.

Snídejte ovesnou kaši a nežijte s mužem

Seniorka Jessie Gallan, která zemřela ve svých 110 letech, prožila celý život ve Skotsku. Prý za svou dlouhověkost vděčila zdravému ovzduší, pravidelnému snídání ovesné kaše a v neposlední řadě tomu, že nikdy nežila s žádným mužem.

Sushi a hodně spánku

Japonka Misao Okawa zemřela v roce 2015 ve věku 117 let. V rozhovorech prozradila, že ji do vysokého věku fit držela konzumace sushi a také to, že si velmi ráda pospala.

Smích je lék

Spisovatelka Bel Kaufman se dožila 103 let díky tomu, že se ráda a často smála. Je to prý ten největší lék, za který se nemusí platit.

Jezte syrová vejce

Jaké je tajemství dlouhověkosti nedávno zesnulé italky Emmy Morano, která se dožila 117 let? Každý den vypila tři syrová vejce. Tento rituál dodržovala celých sto let. Také se prý ráda napila pořádné brandy.

Cigarety a ženy nejsou hřích

Mužský zástupce dlouhověkých — Henry Allingham — sice už zemřel, ale ve věku úctyhodných 113 let. Jeho celoživotní dieta se prý skládala z whisky, žen a cigaret.

Hrajte bingo a skládejte puzzle

Stoletá Milly Smith každý týden chodila hrát bingo, čímž si procvičovala mozek a ve volném čase skládala puzzle, což zase trénovalo její soustředění a trpělivost.

Pochutnejte si na slanince

Pearl Cantrell zemřela ve věku 105 let a před smrtí tvrdila, že si každý den dopřála pěkně osmaženou slaninku, která ji tak dlouho udržovala vitální.

Používejte olivový olej

Jeanne Calment zemřela ve věku neuvěřitelných 122 let. Její životní energie a pevné zdraví bylo způsobeno tím, že ke každému jídlu konzumovala olivový olej, často popíjela portské víno a jedla kila čokolády.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články